Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus-pánik: kilopták a WC-papírt egy vak vásárló kosarából

Koronavírus-pánik: kilopták a WC-papírt egy vak vásárló kosarából

Színes

Koronavírus-pánik: kilopták a WC-papírt egy vak vásárló kosarából

Színes

Baranyecz János 09:41

A boltok üres polcainak látványánál már csak az rémisztőbb, amire az emberek képesek, ha pánikolnak.

A mindössze hetekkel ezelőtt kirobbant koronavírus-járvány sokakra negatív hatással van, hiszen a félelem miatt többen is megrohamozták a boltokat. Már Magyarországon is rengeteg helyen felvásárolták az alapvető élelmiszereket, és számtalan olyan üzlet is van, ahol a WC-papír ürült ki a polcokról.

Az emberek fel akarnak készülni az esetleges lezárásokra és a karanténra, ezért bevásárolnak mindenből, amiből csak lehet. A járvány miatt kialakult pánik szinte az egész világot elérte, a Mirror szerint például Ausztráliában egyesek már embertelen dolgokra is képesek.

Egy Casey Hyde nevű nő hívta fel a figyelmet arra, hogy nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak a vakok és a gyengénlátók, ugyanis nem elég, hogy nehezen jutnak el az üzletekbe, és problémás számukra a bevásárlás, de volt olyan eset is, hogy:

egy vak nő kosarából a boltban csak úgy kilopták a WC-papírt.

A kialakult helyzet természetesen sokakat felháborít, emiatt most több helyi bolt is a hivatalos nyitás előtt egy órával beengedi a hátrányos helyzetűeket, hogy esélyt kapjanak a szükséges dolgok beszerzésére.

Emellett bevezettek vásárlási limiteket is, hogy ne lehessen mások elől elvenni, és felhalmozni a termékeket, így nagy eséllyel elkerülhető a pánik miatt kialakult áruhiány.

Borítókép: Illusztráció / unsplash.com