promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Paulo Coelho és Kobe Bryant egy mesekönyvön dolgoztak együtt
Borítókép:  Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az író semmiképpen nem akarja befejezni a művet Kobe Bryant nélkül. 

Kettészakad a társadalom, mert van, aki nagyon szereti Coelhót, és meglátja a műveiben a szépséget, míg a másik fele egy sablonos fröcsögésnek tartja az egészet. Mindkettőben van igazság, de ez a tényen nem változtatott, hogy Kobe Bryant nagy rajongója volt a brazil írónak, és Az alkimista című művét számtalanszor elolvasta.

Az ötlet már 2016-ban, a visszavonulása után kipattant Bryant fejéből, aki meg is kereste vele Coelhót. A cél az volt, hogy közösen hozzanak össze egy gyerekeknek szóló könyvet. Ez még csak az ötletelés része volt, a valódi munka, azaz az írói fázis néhány hónapja vette kezdetét.

A történet a hátrányos helyzetű, szegényebb sorsú gyerekeknek akart például szolgálni, hogy mindig van kiút. Coelhónak mérlegelnie kellett, hogy a tragédia után befejezi-e Bryant nélkül a művet, vagy sem, ő azonban úgy döntött, hogy egyedül ez nem fog menni.

„Töröltem a kéziratot, mert nem látom értelmet, hogy ez nélküle jelenjen meg”

– fejtette ki az író az AP-nek.

Nem tudni, hogy mennyi volt kész a műből, de az biztos, hogy az utómunkálatok során azt akarta Coelho, hogy Bryant is mellette legyen. Igazából a kosárlabdázó szerintem áldását adta volna arra, hogy Coelho egyedül tegyen pontot a mű végére, de a brazil író ezt másképp látta.

A rajongók próbálták rávenni az írót, hogy ne töröljön semmit, de ha Coelho kijelentette, hogy eltüntette az eddig elkészült kéziratot, akkor azt gondolom, hogy ez úgy is van. 

Mindeközben Coelho kijelentette: ettől függetlenül szeretne egyszer írni arról, hogy mi mindent tanult Bryanttől

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás