Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ne rendezz barátságos meccset ellenséges kartellek között

Ne rendezz barátságos meccset ellenséges kartellek között

Színes

Toronicza Péter - 2020.01.03. 07:25

Az eredmény 0-0, és 16 halott a pályán.

Egy mexikói börtönben járunk Zacatecas államban, ahol valószínűleg nem fog többet gurulni a focilabda. Eléggé érthetetlen, hogy kinek pattant ki a fejéből, hogy egy „barátságos” focimeccsre összeeresszék a Los Zetas és a Del Golfo kartell tagjait, akik köztudottan gyűlölik egymást, és az utcákon is háborúban állnak egymással.

A focimeccs megkezdődött, de nem úgy, mint egy szabályos El Clásico, mivel a kartell tagjainak sikerült valahogy fegyvereket becsempészni a mérkőzésre. A labda nem nagyon érdekelte őket, hogy melyik térfélen pattog, inkább előkapták a kézifegyvereket és a szúróeszközöket, aztán kíméletlenül egymásnak estek. Szóval maradjunk annyiban, hogy piros lapokat nem volt idő kiosztani.

Egy rendes focimeccs 90 percig tart, plusz a hosszabbítás, itt azonban két és fél órán keresztül nyúzták egymást a felek, mert az őröknek és a rendőröknek nem volt könnyű őket szétszedni. Az szerintem a csodának köszönhető, hogy utóbbiból egy sem sérült meg. Bár úgy tudom elképzelni, hogy az elején még nem igazán mertek bemenni a gócpontba, amit meg is értek.

Az áldozatok közül tizenöt a börtönben halt meg, egy később a kórházban. Keresik a felelősöket, és azt is, hogy kerültek be a fegyverek a börtönbe, mivel mindent szigorúan ellenőriztek, de teljesen felesleges. Ha a Los Zetas és a Del Golfo kartell tagjai ki akarják nyírni egymást, akkor úgy is találnak rá módot, és a lehető legnagyobb távolságra kell őket tartani egymástól.

A meccs statisztikáiról csak ennyit lehet hivatalosan közölni: a mérkőzés félbeszakadt.

Borítókép: AP

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság