promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne rendezz barátságos meccset ellenséges kartellek között
Borítókép:  AP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az eredmény 0-0, és 16 halott a pályán.

Egy mexikói börtönben járunk Zacatecas államban, ahol valószínűleg nem fog többet gurulni a focilabda. Eléggé érthetetlen, hogy kinek pattant ki a fejéből, hogy egy „barátságos” focimeccsre összeeresszék a Los Zetas és a Del Golfo kartell tagjait, akik köztudottan gyűlölik egymást, és az utcákon is háborúban állnak egymással.

A focimeccs megkezdődött, de nem úgy, mint egy szabályos El Clásico, mivel a kartell tagjainak sikerült valahogy fegyvereket becsempészni a mérkőzésre. A labda nem nagyon érdekelte őket, hogy melyik térfélen pattog, inkább előkapták a kézifegyvereket és a szúróeszközöket, aztán kíméletlenül egymásnak estek. Szóval maradjunk annyiban, hogy piros lapokat nem volt idő kiosztani.

Egy rendes focimeccs 90 percig tart, plusz a hosszabbítás, itt azonban két és fél órán keresztül nyúzták egymást a felek, mert az őröknek és a rendőröknek nem volt könnyű őket szétszedni. Az szerintem a csodának köszönhető, hogy utóbbiból egy sem sérült meg. Bár úgy tudom elképzelni, hogy az elején még nem igazán mertek bemenni a gócpontba, amit meg is értek.

Az áldozatok közül tizenöt a börtönben halt meg, egy később a kórházban. Keresik a felelősöket, és azt is, hogy kerültek be a fegyverek a börtönbe, mivel mindent szigorúan ellenőriztek, de teljesen felesleges. Ha a Los Zetas és a Del Golfo kartell tagjai ki akarják nyírni egymást, akkor úgy is találnak rá módot, és a lehető legnagyobb távolságra kell őket tartani egymástól.

A meccs statisztikáiról csak ennyit lehet hivatalosan közölni: a mérkőzés félbeszakadt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás