promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kés alatt: harminc évig törött gerinccel tornázott Schobert Norbi
Borítókép:  Schobert Norbi és Rubint Réka. Forrás: nlc.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Schobert Norbi állítja, hogy minden nap pokoli kínokat kell átélnie.

Régi sportsérülése miatt a napokban kés alá fekszik Schobert Norbi. A sportember abban bízik, hogyha megműtik, akkor el fognak múlni a fájdalmai. Ennek kapcsán adott interjút a Blikknek.

„1989-ben egy triatlonversenyen hatalmas jégeső volt, én pedig a biciklivel megcsúsztam, majd egy járdaszegélynek csapódtam. Akkor eltört a gerincem, két csavarral rögzítették a csigolyáimat. Egy csapásra véget ért versenysportolói pályafutásom. Az orvosok akkor az aerobikot javasolták rekreációként, amit annyira megszerettem, hogy az egész életem erre tettem fel, és ez alapozta meg a mostani cégem, ami mára birodalommá nőtte ki magát. Folyamatosan fájdalomcsillapítókat kellett szednem, az elmúlt években már napi kettőt. Ingerlékeny voltam, és tudom, hogy sokakat megbántottam. Az orvosok azt mondják, akiket állandó fájdalom kínoz, gyakran a környezetükben lévőket bántják meg. Sajnos, velem is ez történt – mondta Norbi, aki megelégelte, hogy gyógyszereken él az állandó fájdalom miatt. – Döntöttem, lépnem kell! Fájdalom nélkül, önfeledten akarok élni. Szeretnék újra életvidám lenni, még jobb férj és apa, erre vágyom. Aki ilyen súlyos problémával él együtt, az nemhogy sportolni nem tud, hanem megkeseredik, én pedig nem akarok idáig eljutni. Céljaim vannak, segíteni akarok még sok millió embernek. Hiányoznak a nagy nyilvános edzéseim, a közös mozgás, a zene és az a hangulat, ami az óráimon volt. Újra edzéseket akarok tartani, ezzel együtt motivációs előadásokat is.”

Schobert Norbi nem fél a műtéttől, hanem már a fájdalommentes mindennapokra gondol. Az operációt követően pedig Görögországba utazik feleségével, Rubint Rékával.

„Nem félek, az orvos azt ígérte, a beavatkozás szinte teljesen megoldja a problémát. Elaltatnak, és amikor felébredek, már nem lesz fájdalmam. Ilyenkor az ember kicsit magába fordul, én is néhány dolgot át fogok értékelni, de annyira hiányzik már a sport, a mozgás, hogy várom a műtétet. Réka is mellettem lesz, mindenben támogat, és az operáció után kettesben Görögországba utazunk, ez lesz az ő ajándéka.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás