Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zacher kiakadt: „Ki a f*sz találta ki ezt a hülye mondatot”

Zacher kiakadt: „Ki a f*sz találta ki ezt a hülye mondatot”

Színes

Zacher kiakadt: „Ki a f*sz találta ki ezt a hülye mondatot”

Színes

Promotions 17:50

Zacher Gábor toxikológus soha nem rejtette véka alá a véleményét, ha kérdezték, s ezen a jövőben sem fog változtatni. A doki a TV2 Mokka című műsorában felhorkant egy felkonferáló szövegen, mely azt firtatta, hogy a fiatalok a nyári szezonban növekvő arányban néznek a pohár fenekére, vagy fogyasztanak drogot. Videó.

A drogok és az alkohol csábításában töltik a nyarat a fiatalok, sokan nem tudnak mit kezdeni a hirtelen jött szabadsággal, így hamar a pohár fenekére néznek

- ezzel a felkonf szöveggel kezdődött a beszélgetés Zacher Gáborral a TV2 Mokka című műsorában. A téma természetesen a fiatalság alkohol és drogfogyasztási szokása volt.

Az ország toxikológusa igencsak meghökkent a riporter bevezető szövegén, s felháborodását szavakba is öntötte – nem túl irodalmi stílusban. A jelenetet a HVG szúrta ki.

Jó reggelt, én ezen a felkonfon itt éppen azt kérdezem, hogy ki a f*sz találta ki ezt a hülye mondatot, ide, rögtön a legelejére? Hát borzasztó

- így a doki, aki kifejtette, az, hogy fiatalon az ember néha berúg, nem jelenti azt, hogy alkoholista, vagy alkohol/drogproblémákkal küzd. Ennek alátámasztására megjegyezte: a mintegy 800 ezer magyarországi alkoholista 95-96 százaléka felnőtt, nem fiatalkorú. Hogy az épp csak felnőtté vált, 18-20 éves korúak mekkora hányadát teszik ki a tömegnek, arról nem tudott, de valószínűleg nem is akart pontos adatot mondani.

Szerinte a fesztiválszezon idején sem nő meg számottevően idehaza az alkoholfogyasztás, csak aki ma Nyíregyházán rúg be, az nemsokára a VOLT idején Sopronban fog.

Zacher a műsorban az alkohol és drogproblémához fogható súlyos gondként beszélt a közösségi média függőségről.

Borítókép: tixa.hu