promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életbe lép a Szabadítsátok ki Willyt!-törvény a delfinekért
Borítókép:  A delfinek kiszabadítása nemzeti ügy lett Kanadában (AFP/Alexander Kovaljov)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Szabadítsátok ki Willyt-törvény megszületéséhez és életbe lépéséhez egy másik drámai erejű film hatása is kellett Kanadában. Egyetlen hely marad, amely megtarthatja a jelenlegi körülmények között a delfineket. 

„A hazugások között az igazság a felszínre tör”:

többek között ehhez hasonló erős mondatokkal készült el 2013-ban a Blackfish című film, amelynek már a drámai hatású előzetese is felhívta a figyelmet a delfinek, különösen a kardszárnyú delfinek fogságban tartására, a látványos delfinshow-k magas árára, amelyeket ők fizetnek meg. 

Éppen ennek a filmnek a hatására is kezdődött el Kanadában a delfináriumok, vízi cirkuszok komolyabb ellenőrzése, 2015-ben pedig már történyjavaslat született a bálnák és a delfinek fogságban tartása ellen. 2019-ben, vagyis évekkel később a törvény életbe is lép az USA Today cikke szerint, a delfinshow-kban való szerepeltésüket is tiltja természetesen,

a törvény megsértőit 150 ezer dollára bírságolják.  

A Free Willy, vagyis Szabadítsátok ki Willyt! néven ismertté váló törvény a cetek importját és exportját is tiltja, de

a már fogva tartott vízi emlősöket meg lehet tartani, rehabilitációra és tudományos célokra. 

A Niagara-vízesésnél található Marineland számít Kanada utolsó olyan tengeri parkjának, amelyben cetek találhatók. Az intézményhez egyelőre nem nyúlnak a világszínvonalú állatgondozásnak köszönhetően.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás