Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tesztelési szakaszba lépett a világ leggyorsabb vonata

Tesztelési szakaszba lépett a világ leggyorsabb vonata

Színes

Tesztelési szakaszba lépett a világ leggyorsabb vonata

Színes

MM 09:09

A huszonegy méteres orral megáldott, tíz kocsit vontató szerelvény tesztelése három éven keresztül zajlik Japánban, és ha minden a tervezők reményei szerint alakul, 2030-ra üzembe helyezik a Sinkanszen ALFA-X járműveket. Ez lesz a világ leggyorsabb, hosszabb távokon is közlekedő vonata.

Pénteken elkezdték tesztelni a Sinkanszen ALFA-X szerelvényt, ami akár 400 km/óra sebességgel is száguldozhat majd 2030-tól, ha minden a terveknek megfelelően alakul.

A három éves tesztüzem alatt a tervezők szeretnék maximálisan tökéletesíteni a járművet, amelynek kistestvére, az N700S típusú vonat már jövőre közlekedni fog Japán-szerte. Ez utóbbit kifejezetten a tokiói olimpiára tervezték, hogy megkönnyítse az odalátogató turisták és versenyzők közlekedését a maga 300 km/órás végsebességével.

Az új modell külseje meglehetősen futurisztikusra sikeredett a hosszukás orrnak és a modern belsőnek köszönhetően.

Forrás: Japan Rail Pass


Forrás: Bloomberg

 

A tesztet hetente két alkalommal végzik a szakemberek Szendai és Aomori városok között az éjszakai órákban, amikor nincsen nagy forgalom a vonalakon.

Japán egyébként előkelő helyet foglal el az extrém gyorsvonatozás ranglistáján. Maglev névre hallgató mágnesvasútja 2015-ben világrekordot állított be, miután 11 másodpercen keresztül 603 km/órás sebeséggel hasított.

Borítókép: telegraph.co.uk