promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliós követőtáborát verte át egy vegán
Borítókép:  Rawvana offical
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mondjuk az kínosabb lett volna, ha egy marha steakkel bukik le.

A mexikói Yovana Mendoza, vagy ismertebb nevén Rawvana áloméletet él a modern világban, vagyis YouTuber, meg influenszer, meg minden trendi nyavalya. Két csatornája is van, ahol 2,5 millió követőt tudott összekanalazni a vegán életmód hirdetésével. Ugyebár ők az összes állati eredetű táplálékot mellőzik, még a tojást és a tejtermékeket is.

Rawvana elkötelezett híve volt ennek: recepteket, életmód tanácsokat osztott meg rajongóival, mint a veganizmus egyik éllovasa. Ennyi követővel talán nem is kell mondanom mennyi pénzt tudott keresni, így persze, hogy menteni akarta a menthetőt, amikor lebukott.

Mindenki kedvenc vegán influenszere éppen egy nyaraláson pihengetett, és egy étteremben készült falatozgatni, amíg felismerte egy másik YouTube-os, és elkezdte őt videózni.

A nagy pofára esés csak ekkor jött, mivel a vegán hősnek egy hal volt a tányérján! Ez majdnem olyan, mintha Batman Jokerrel iszogatna egy bárban meló után, felháborító! Hogy feltudjátok dolgozni ezt a sokkot, itt van a Breadfish című nóta nyugtatóként.

Mendoza megijedt, és meg is próbálta hanyag mozdulatokkal eltakarni az előtte lévő haltetemet, de már mindegy volt.

Rawvanát ezután érthető módon elkezdték letámadni hívei kommentekben, és veszélybe kerültek a milliói követőkben, és pénzben is nézve. Meg is érkezett az „Ami valójában történt” című videó, amiben megpróbálja tisztára mosni magát, hogy össze ne omoljon a brand.

Ebben elmondja, hogy a folyamatos nyers vegán étrend és a léböjt miatt felborult a szervezetében valami. Folyamatos fizikai fáradtságot érzett magán, valamint a menstruációs ciklusa is kimaradt, így az orvosa tanácsára, és az egészsége megőrzése érdekében elkezdte visszaépíteni a főtt ételeket, ezekkel együtt a tojást és a húst is az étrendjébe. Szégyellte magát, ezért próbálta titokban tartani. Végülis megértem, én is félteném a vegán kamu állásomat, ahol szinte nem csinálok semmit, csak pofázok az egészséges életmódról, míg végül bele nem betegszem.

Nem mondom, hogy Rawvana végig kamuzott, mert szerintem ez nem így van. Megpróbált valamit, amivel hirtelen felhúzott egy brandet, amivel rengeteg pénzt keresett. Ráadásul egy tündéri csaj, szóval bocsánat, hogy így fejezem ki magam, de ez az igazság: a marketing világában ő eladható. Az egészsége bánta ezt az életmódot, amivel a vegán hívek szerint is többet ártott az egésznek, mint használt.

De jöjjön a legfontosabb: ha vegán híresség vagy, és éppen hússal gyógyítod magad, akkor ne legyél akkora ”sügér”, hogy nyilvánosan kezded el lakmározni.

Lehet erről 4-500 oldalas könyveket írni, ki lehet kérni orvosok véleményét, de felesleges. Annyira egyszerű az egész, csak ezt is képesek vagyunk túlbonyolítani. A veganizmus egy trendi dolog, és igen, csináljuk egy héten egyszer, vagy maximum kétszer, mert jó. Azonban ne legyünk ostobák, mert a húsban és a tejtermékekben lévő tápanyagokra is szüksége van a szervezetünknek, hogy rendesen tudjon működni. Ehhez nem kell szakértőnek lenni szerintem. Akinek bejött a vegán étrend, hát az örüljön neki, és isten ments, hogy lebeszéljem róla. De amikor már tanulmányokat kell követni, hogyan lehet fenntartható, hogy mindent megkapjon a szervezet, hát én abból nem kérnék.

Rawvana most nagyot gáncsolt az egészen, pedig szegénynek tényleg nem állt szándékában. Azonban sajnálni fogom-e, hogy ha bukja ezt a dolgot? A válaszom: nem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás