promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Százfős szarvascsapat rohant át egy autó előtt Vas megyében
Borítókép:  Újvári Sándor/MTI
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, de ekkora csapatok többnyire zavarás esetén verődnek össze.

Baranyában és Tolnában is megfigyeltek már hasonló jelenséget, míg ezúttal Vas megyére került a sor: hatalmas szarvascsordák száguldoznak ugyanis hazánkban. A legújabb videó készítői a felvételt látva alighanem az életüket kockáztatták autózás közben, a kamera elé legalábbis fél perc után kerülnek oda a pompás vadak. Amit addig láttunk, abból elég nagy balesetek szoktak lenni. 

A százfős körülire becsült csordát Egyházashetye és Boba közelében vette fel Káldy László és Toldy Kitti, és a nyugat.hu tette közzé a videót. Legutóbb decemberben írhattunk mi is lélegzetelállító szarvasvonulásról, akkor a déli határnál vették videóra a rendkívüli látványt, drónról. 

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Mályi Természetvédelmi Egyesület akkor közös közleményben hívta fel a figyelmet a vad nyugalmának fontosságára, mivel a fokozott balesetveszélyt is okozó jelenség kiváltó oka kizárólag a vadállomány zavarása – talán pontosan a drón – lehet. A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, de ekkora csapatok többnyire zavarás esetén verődnek össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás