Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Százfős szarvascsapat rohant át egy autó előtt Vas megyében

Százfős szarvascsapat rohant át egy autó előtt Vas megyében

Színes

Százfős szarvascsapat rohant át egy autó előtt Vas megyében

Színes

Promotions 10:15

A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, de ekkora csapatok többnyire zavarás esetén verődnek össze.

Baranyában és Tolnában is megfigyeltek már hasonló jelenséget, míg ezúttal Vas megyére került a sor: hatalmas szarvascsordák száguldoznak ugyanis hazánkban. A legújabb videó készítői a felvételt látva alighanem az életüket kockáztatták autózás közben, a kamera elé legalábbis fél perc után kerülnek oda a pompás vadak. Amit addig láttunk, abból elég nagy balesetek szoktak lenni. 

A százfős körülire becsült csordát Egyházashetye és Boba közelében vette fel Káldy László és Toldy Kitti, és a nyugat.hu tette közzé a videót. Legutóbb decemberben írhattunk mi is lélegzetelállító szarvasvonulásról, akkor a déli határnál vették videóra a rendkívüli látványt, drónról. 

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Mályi Természetvédelmi Egyesület akkor közös közleményben hívta fel a figyelmet a vad nyugalmának fontosságára, mivel a fokozott balesetveszélyt is okozó jelenség kiváltó oka kizárólag a vadállomány zavarása – talán pontosan a drón – lehet. A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, de ekkora csapatok többnyire zavarás esetén verődnek össze.

Borítókép: Újvári Sándor/MTI