promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálos szelfik: ezért ne fotózkodj állattal, vonattal!
Borítókép:  Forrás: Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Amerikai Egészségtudományi Intézet egészen döbbenetes adatot közölt a minap a honlapján. Egy 2011 és 2017 közötti felmérés azt mutatta, hogy 259 ember lelte halálát szelfizés közben. A kutatóintézet keresőszavak alapján próbált minél több híradásból tájékozódni.

A 259 szerencsétlenül járt áldozat 137 halálos incidens során veszítette életét, vagyis ennyi alkalommal kattintott valaki a telefonján. Az elhunytak átlagéletkora 22,9 év volt, 10 és 68 év közöttiek voltak az áldozatok, 72,5 százalékuk volt férfi. A férfiak azért „vezetnek” ennyivel, mert sokkal több kockázatot vállalnak egy egyedi szelfi elkészítéséért, mint a nők – a felmérés szerint.

Íme a CBS amerikai tévé összeállítása a témában: 

A halálesetek száma az idő előrehaladtával szinte folyamatosan nő: 2011-ben három, 2013-ban kettő, 2014-ben tizenhárom, 2015-ben, 2016-ban 98, 2017-ben 93 ember halt meg szelfizés közben.

A halálesetek fele Indiában történt, majd Oroszország, az USA és Pakisztán a sorrend.
A legtöbben szelfizést követő fulladásban, utazás közben vagy zuhanás következtében haltak meg.
Sokan veszítették életüket úgy, hogy vízparton fotózkodtak, de nem tudtak úszni, mások evezés vagy hajókázás közben zuhantak a vízbe. A száguldó vonatos szelfizés szintén életveszélyes, több mint ötven halálesethez vezetett. A kutatás nem fejti ki bővebben, de nyolcan valamilyen állattal való szelfizés közben haltak meg, tizenegyen fegyverrel a kézben lőttek fotót, s ezzel egyidejűleg a ravaszt is meghúzták.

A kutatóintézet nem meglepő módon azt javasolja, hogy vízparti szakaszokon, magas épületekben, hegycsúcsokon ne jelöljenek ki „szelfizónákat”, mert ez magas potenciális veszélyforrás.

A Google mérése szerint csak 2015-ben 1 milliárd szelfi készült a Földön.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás