promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Spotify nem elégszik meg kevesebb pénzzel
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ebbe a kijátszásba már engem is meghívtak, szóval nyílt titok, hogy létezik. Három dolog miatt nem használom a legnépszerűbb zenei streaming szolgáltatót. Az első: én még mindig a régimódi ember vagyok, és a kedvenc zenéimnek fent kell lennie egy külön mappában a gépemen, amiket hallgatok. Igaz, hogy ezek több 100 gigát elvesznek, de nekem kell, hogy a legkedvesebb albumaim egy helyen legyenek és még akkor is elő tudjam őket venni, ha nincs net. Második: zenekritikus vagyok, szóval állandóan követem mik jönnek ki, ami érdekel, azt majd letöltöm magamnak.

A harmadik és legnyomósabb indok, hogy Samsung okos tévém van, és csak a Deezer alkalmazást érem el rajta. Elvileg azért, mert régebbi operációs rendszeren jelenleg nem elérhető a Spotify, de nem néztem utána tüzetesebben, mivel nem érdekel. Plusz ha a 3 éves okostévét nem lehet úgy frissíteni, hogy minden alkalmazás megfelelően fusson rajta, akkor talán menjenek oda, ahová mindenki gondolja. Nyilván a tévét is úgy fogjuk már cserélgetni meg kidobálni, mint az okostelefont. Amúgy mielőtt jeleznétek nekem, tudom, hogy az okostelefon és az okostévé tud együtt működni, és előbbin fut a Spoti, de így se érdekel.

Ettől függetlenül a Spotify egy nagyszerű dolog és alkalmazás, főleg ha potom pénzért van. Hazánkban a normál Premium-előfizetés havidíja 4,99 euró, míg a családi csomag 7,99 euróba kerül. Igazából az egyszemélyes előfizetés sem drága, mostani árfolyamon pont átlépi az 1500-at forintban.

Persze ez lecsökken, ha családira fizet elő az ember, és több ember használja egyszerre ugyanazt a fiókot. Mivel ez hat emberre van maximalizálva, a 7,99 euró elosztva hattal már elég jónak hangzik. Persze a szerződésben benne volt, hogy a családi csomag igénybevételére csak az azonos háztartásban élők jogosultak. Nyilván a kutyát nem érdekelte mivan odaírva, így megkezdődött a trükközés. Most azonban a Spotify technikai erőket is bevet azokkal szemben, akik nem hallgatnak a szép szóra.

Egy levélben kérték meg az előfizetők többségét, hogy igazolják a tartózkodásuk GPS-koordinátáit, vagyis, hogy egy helyen van a tartózkodásunk a csomag adminisztrátorával és a többiekkel. Aki nem hajlandó visszaigazolni az otthonának koordinátáit, elveszítheti a prémiumcsomaghoz tartózó előfizetését.

Ezen sokan felháborodtak, de azért ez se kijátszhatatlan. Ha olyannal van közös előfizetésünk, aki mondjuk pont Angliában él, akkor necces, de azért a legtöbb barát nem a világ végén lakik egymástól. A többségük tart egy külön bulit, becsekkolnak, és már meg is van oldva. Ennél amúgy nem hiszem, hogy drasztikusabb lépést venne elő a streaming szolgáltató.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás