promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Microsoft még több pénzt akar kihúzni a Windows 7-ből
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Windows 7 2009-ben indult hódító útjára, és mai napig a legnépszerűbb rendszer. Most is ugyanaz a helyzet, mint az XP esetében, az emberek többsége nem akar váltani. Jómagam is ebbe a csoportba tartozom, mivel még mindig Win 7-el dolgozom.

A Win 10 hazánkban már átvette a vezetést, de a Win 7 még mindig körülbelül a számítógépek 40 százalékán fut. Globális szinten azonban továbbra is hasít a Win 7, főleg a vállalati PC-ken. Itt még a hetes áll az első helyen, de talán év végére ez változhat. Az a legmeglepőbb, hogy még mindig van olyan gép, amin Windows XP fut, körülbelül az 5 százalékukon, ami rengeteg onnan nézve, hogy már régen nincsen támogatottsága.

Váltani pedig muszáj lesz, mivel a vállalat 2020. január 14-én nyugdíjba akarja küldeni a hetest, szóval már csak 1 év 4 hónapig tudjuk biztonságosan használni: innentől befejezik a frissítéseit, és nem kap több javítást.

De akkor mégis hogyan akar pénzt kicsikarni a Microsoft az egyik legjobb operációs rendszeréből a jövőben? Úgy, hogy a 2020-as határidő csak a halandókra vonatkozik. A cég 2023 januárjáig készíteni fog frissítéseket a heteshez, és megszünteti a felfedezett sérülékenységeket, azonban ezeknek a megszerzéséért fizetnünk kell.

Hogy mennyit, az még nagy kérdés, de egyes szakértők szerint a cég ezzel is babrálni akar, és lehet, hogy folyamatosan fognak emelni, hogy ezzel is a Win 10 felé tereljék az embereket.

Amúgy jövőre én is átváltok a Windows 10-esre, ami most már egyre stabilabban működik, így rá merem bízni magam.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás