Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Végre lesz hangjuk az elektromos autóknak

Végre lesz hangjuk az elektromos autóknak

Színes

Végre lesz hangjuk az elektromos autóknak

Színes

Promotions 12:44
Hihetetlen, vagy sem, én igazából tegnap ültem először elektromos autóban. Fantasztikus a gyorsulása, szinte siklik az úton, és persze lopakodik hangtalanul. Kis sebességnél gyakorlatilag képtelenség hallani őket, és a közutak biztonságával foglalkozó amerikai szervezet, az NHTSA is kimondta, hogy kétszer annyi gázolás van miattuk, mint a normál autók esetében.

Jövő júliustól már kötelező lesz az elektromos autóknál a hangrendszer, és a korábban értékesített autókat is fel kell szerelni ezekkel az eszközökkel 2021-ig. A vakok és gyengénlátók is nagyon harcoltak ezért, mivel ők többszörösen veszélyben vannak.

Az eVADER névre keresztelt rendszer nem fog mindig szólni. Egy kamera figyeli majd, ha valami akadály, gyalogos, kerékpáros, másik autó közeledik, és akkor elkezd fehér zajt árasztani magából.

Sokat gondolkodtak azon, milyen hangot is kellene beletenni az autókba, a szirénától kezdve mindent tesztelgettek, aztán maradt a horror filmbe illő zaj. Nos, ha az éjszaka közepén mellénk kerül egy elektromos autó és ilyen hangot ad ki magából, hát az elképesztően para lesz. Ide kattintva tudjuk meghallgatni.

Az új hang 5 decibellel lesz halkabb, mint egy hagyományos, benzines autó hangja. Amúgy amit az Audi talált ki, az mérföldekkel szimpatikusabb, és még az autós is úgy érezheti, hogy nem egy dodgemben ül. (Torony)