Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A világ legrosszabb CGI effektjei

A világ legrosszabb CGI effektjei

Színes

A világ legrosszabb CGI effektjei

Színes

Promotions 16:09
A WatchMojo két videóban próbálta összeszedni, hogy melyek a legrosszabbul sikerült CGI effektek. A CGI a Computer-Generated Imagery rövidítése, ami magyarul ”számítógépen létrehozott képet” jelent.

A filmkészítés során ugyebár azért használják gyakran, hogy megkerüljék a költséges díszleteket, kellékeket. Leggyakrabban az akciójelenetek során látjuk, mivel ezeket a legnehezebb kivitelezni. A CGI viszont olykor rosszabbul sikerül, mintha mondjuk makettekkel, vagy jelmezbe bujtatott emberekkel játszanák el a dolgot.

Vicces például, hogy a Star Wars 4 felújított változatában Jabba borzalmasan van animálva, és valóban pocsékabb az összhatás, mint az eredetiben.

Számomra érdekes, hogy az első videóban pont a Mátrix második részével kezdenek, amiben Neo és Smith csatáját emelik ki. Szerintem azzal nem volt semmi gond, meg lényegében csak a Mátrixban vagyunk. Az én emlékeimet jobban megragadta, amikor a két kamion összeütközik a filmben. A moziban nyálcsorgatva néztem, de ma már rettentő gagyinak tűnik. Ettől még az autópályás jelenet a világ egyik legjobban kivitelezett akciójelenete.

A többiről már nem mesélek, nézzétek meg ti, és döntsétek el melyek lettek a legborzasztóbb számítógépes animációk a filmekben! (Torony)

Első rész:


Második rész: