Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Új-Zéland pizzafutár-drónokkal támad

Új-Zéland pizzafutár-drónokkal támad

Színes

Új-Zéland pizzafutár-drónokkal támad

Színes

Promotions 08:48
A Domino's pizzéria lánc és a Flirtey dróngyártó együttműködésével létrejött szolgáltatás az illetékes CAA légügyi hatóság engedélyének megszerzése alkalmából a rendszer bemutatására egy pizzát szállított le Simon Bridges új-zélandi közlekedési miniszternek. A kereskedelmi szolgáltatást még az idén megkezdik a pizzéria lánc mintegy száz üzletének némelyikében.
 
A pizzafutár-robot már nem ismeretlen jelenség Új-Zélandon, de eddig csak utcaszinten lehetett „beléjük botlani”. A Domino's saját leányvállalata, a Technik DRU (Domino's Robotic Unit) négykerekű szállító robotjai a fővárosban, Wellingtonban róják az utakat. Ez persze még teljesen nem tudja felváltani az emberi kiszállítást, de az egyszerűbb házhozszállításokat igen, meg ugyebár ez az egész inkább a technikai fejlődésről szól.

robopizz
A fenti képen látható DRU amúgy nem adja ki bárkinek a szállítmányt, amit egyébként egy meleg és egy hideg rekeszben tárol az út alatt. Amikor megérkezik a célhoz, a vásárlók csak akkor juthatnak hozzá a pizzához, ha megadják a rendeléskor kapott egyedi kódot.