promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérkezett az új luxus játékszer: Itt a repülő "Tesla"
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

teslarepulo2

A jetski-s hasonlat nem véletlen, a képek és a videó alapján látható mire is gondolunk. Egy burzsuj legfeljebb nem vesz még egy luxusautót a garázsba, inkább költ erre. Az Icon A5 két perc alatt menetkész állapotba hozható – a tárolás és a szállítás láthatóan elég könnyű -, így hétvégére ez is bárhova magunkkal vihető. A tengerentúlon nem is kell hozzá teljes pilóta licensz, elég egy 20 órás Sport Pilot License (SPL) tanfolyam - ez lényegében időben a komolyabb tanfolyam fele - és már vihetjük is. A használata tényleg nagyon egyszerű, a botkormányt leszámítva a belső inkább hasonlít egy autóra, mint sem egy repülőgépre.


A kétüléses kisgép elmegy akár autóbenzinnel is, a végsebessége pedig 176 kilométer/óra. Az Icon egyébként nem csak vízen használható, ha kell, akkor van kereke is. A hatótáv is megfelelőnek tűnik, hiszen akár 450 mérföldet is megtehetünk vele, felfele pedig ezer láb magasba is eljuthatunk.

A tervek szerint azonban minderre 3 évet kell várnunk, a sorozatgyártásból ugyanis az első darabok akkora várhatóak. A jó hír, hogy a rendeléshez most elég mindössze 5 ezer dollárt kifizetni. A gyártó tájékoztatása szerint egyébként a már említett 1500 megrendelés esetében a vásárlók 40 százalékának jelenleg nincs pilótaengedélye, éppen ezért ők is szerveznek SPL tanfolyamot. a két hetes kurzus 10 ezer dollárba kerül, és ezen már ki lehet próbálni az első példányokat.

teslarepulo3

teslarepulo4

teslarepulo5


Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás