promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt az SMS feltalálója
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Matti Makkonen 1984-ben a koppenhágai telekommunikációs konferencián, egy pizza felett beszélgetve találta ki az SMS ötletét, de még nyolc évet kellett várni arra, hogy elküldjék az első üzenetet, mely egy PC-ről indulva egy Vodafone-os mobilra érkezett meg.Előtte azt is egy német kommunikációs kutató, ugyanevezett FriedhamHillebrand ötlötte ki, hogy az SMS 160 karakteres legyen.

Az első SMS-t is fogadni képes telefon a Nokia 1011-es volt, ezt a funkciót a konkurens gyártók csak jóval később tudták beépíteni telefonjaikba. A 1011-es az első tömeggyártású készülék volt, és ami számunkra mai fejjel meglepő paraméter lehet, az a 475 grammos, vagyis majdnem fél kilós tömeg, és fél napos készenléti idő. Beszélni ne akarjunk rajta annyit, de másfél órányi telefonszámlát képesek lettünk volna rajta csinálni egyhuzamban.
Bár az SMS már kezd kihalni az okostelefonok világában, de ma is népszerű kommunikációs forma, régen pedig meg sem tudtunk volna lenni nélküle. Biztos mindenki őriz pár nagyon régi SMS-t, ha nem is a telefonjában, de az emlékeiben.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás