Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez a tíz macska százszor többet keres, mint mi

Ez a tíz macska százszor többet keres, mint mi

Színes

Ez a tíz macska százszor többet keres, mint mi

Színes

Promotions 12:02

macska2

Na de a dolog nem áll meg itt: a lájktengereken és megosztásóceánokon bizony igen jól meg lehet gazdagodni a cukiságból. Egyrészt internetes platformon maradva is dőlhet a cicákért a lé (például Youtube-on keresztül, a többmilliós megtekintéssel operáló videók hatalmas összegeket csorgatnak a júzerek zsebébe) de a világhálón kívül ugyanolyan jól megy a biznisz. Az interneten befutott top tíz macska körül kisebb franchise-ok alakultak ki: saját brandjük van, bögréktől kezdve telefontokokon át mindenhol szerepelnek, de van köztük olyan is, aki saját filmet kapott és híradóban szerepelt. Az internet eddig legjobban kereső cicáinak toplistája (a hozzáadott átlagjövedelmükkel, melyeket a Social Blade számításai szerint népszerűségük miatt kerestek vagy keresnének) a következő:

10: Colonel Meow

Kereset: 100.000 – 800.000 Forint

macska3

A parancsoló tekintetű miáúezredes 2011-ben született és gazdijának Facebook és Instagram képeitől vált híressé, plusz tavaly bezsebelt egy Guinness rekordot is mint a leghosszabb szőrű cica (huszonhárom centis bundával büszkélkedhet). Az imádnivalóan diktátorarcú cica sajnos tavaly január végén elhunyt.


9: Hamilton, a hipsztermacska

Kereset: 520.000 – 4.300.000 Forint
macska4

A fiatal, alig egy éves cica isteni ajándéka a tökéletes hipszterbajusz alakú fehér szőrfolt a rendes bajsza alatt.


8: Dramatic cat

Kereset: 660.000 – 5.500.000 Forint


A halálravált arcú cica fenti videóját csekély huszonkét millió felhasználó tekintette meg.


7: Lil Bub

Kereset: 630.000 – 6.000.000 Forint
macska5

A 2011-ben született, imádnivalóan debil arcú cicát egy otthonból hozták el és immár három éve netszenzáció. Lil Bubról 2013-ban díjnyertes film is készült Lil Bub & Friendz címen, Facebook oldalát több mint egymillióan követik, de az őt mintázó bögrék és plüssjátékok is keményen fogynak.


6: Mama cat

Kereset: 800.000 – 6.600.000 Forint


A rosszat álmodó kiscicát átölelő mamamacska ezzel az egyetlen, szívolvasztós videóval futott be, cirka ötvenhét millió megtekintést generálva.


5: Grumpy cat

Kereset: 1.400.000 – 11.600.000 Forint

macska 5

Nem is kell bemutatni az internet legmogorvább macskáját: Grumpy cat csillió mémben szerepel, tavaly karácsonykor saját film is készült róla, az őt mintázó cuccok pedig hipersebességgel kelnek el a neten.


4: Stalking cat

Kereset: 1.920.000 – 16.000.000 Forint


Kiakad a cukiságmérőnk ezen a körülbelül tizenhat millió forintot összekereső cicán, akinek eredeti neve Moacrie és weboldala, Youtube oldala, valamint Twitter felhasználója is elképesztően pörög.


3: A két beszélő macska

Kereset: 2.300.000 – 19.400.000 Forint


Stina és Mossy, az egymásnak válaszolgató cicák közel hatvanmillió látogatónak nyávoghattak a Youtube-on – a fenti 2007-es videót még a mai napig megosztják, de a macskák újabb kalandjaira is nézők sokasága kíváncsi.


2: Maru

Kereset: 6.000.000 – 50.000.000 Forint


A skót lógófülű fajtájú Maru kétségtelenül Japán és a világ egyik legeslegnépszerűbb netes cicája. Hetente legalább egy videó készül dobozba ugrásairól, fiókba mászásairól, fürdőkádban kaparászásairól – úgy általában az egész élete egy valóságshow lett. Videóit 2013-ban több mint kétszáz millióan látták, ez a szám azóta pedig nőttön nő.


1: Tara, a hős cica

Kereset: 15.200.000 – 127.000.000 Forint


Végül az internet legjobban kereső macskája Tara, a cica, akit interkontinentálisan híradókban is leközöltek hőstettéért. A bátor macska ugyanis nekiment egy nála háromszor nagyobb kutyának, hogy megvédjen egy kisfiút, mindezt pedig felvétel rögzítette.

Azért megnyugtató, hogy a listát egy hősies cica vezeti – de mint fentebb említettük, ne vegyük szentírásnak ezeket az összegeket. A Social Blade weboldal szerint jelen pillanatban tényleg ennyit kóstálnak ezeknek a macskáknak az internetes ténykedései – viszont nem mindenhol biztos, hogy gazdi keres rajtuk. De a lényeg, hogy ha ezek a macskák saját bankszámlával rendelkeznének, tuti csak kaviárt ennének és ha nem lennének túl lusták hozzá, akkor biztos, hogy világuralomra törnének.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Style Cikkek cica macska pénz
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!