Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A világ 5 legdrágább söre

A világ 5 legdrágább söre

Színes

A világ 5 legdrágább söre

Színes

Promotions 14:27

Egyébként épp a minap írt arról a Trademagazin.hu, hogy sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Sörgyártók Szövetsége - amelynek tagja a 4 legnagyobb hazai sörgyár (Borsodi, Heineken, Dreher, és a Pécsi Sörfőzde, melyek a hazai fogyasztás közel 90%-át biztosítják) -, hogy a sörértékesítés hazánkban tavaly 4,45%-kal csökkent az előző évihez képest. Az okok között gyanítjuk nem szerepel a fogyasztók cikkünk főszereplőire való tömeges átállása... De ne kanyarodjunk el nagyon a témától, ezt tényleg csak érdekességképp említettük meg.

Lássuk a TOP5-be kik fértek be:

5. Samuel Adams’ Utopias - Ár: $150 (kb. 34 ezer Ft) 1db 700 ml-es üvegAz Utopias Amerika legdrágább söre, kétévente kerül ki a gyárból limitált mennyiségben. A sör 18 éves, és 27%-os alkoholtartalmú.
4. Schorschbrâu’s Schorschbock 57 - Ár: $275 (kb. 62 ezer Ft) 1db 330ml-es üvegNémet sör, mely a világ legerősebb söre cím birtokosa is a maga 57.5%-os alkoholtartalmával. Ez a legtöbb likőrnél is magasabb alkoholtartalom egyébként. Mindössze 36 üveggel készült, és a hírek szerint, a legtöbb szerencsésnek, akik megkóstolhatták nem igazán ízlett.
3. Carlsberg’s Jacobsen Vintage - Ár: $400 (kb. 90 ezer Ft) 1db 375ml-es üvegA Carlsberg-et valószínűleg Neked sem kell bemutatni, hiszen világszerte híres söreiről - de inkább az olcsóbb fajtáiról. Ez a típus évente 600 üveggel készül, Koppenhága felkapott éttermeiben lehet találkozhatsz is vele. A 10,5%-os alkoholtartalomhoz kakaó és vanília ízek mixe társul.
2. Brewdog’s The End of History - Ár: $765 (kb. 170 ezer Ft) 1db 330ml-es üvegEzen szőke belga ale ára már sokkal húzósabb, hisz a korábban felsorolt 3 sörből majdnem kijön 1-1 üveggel. A megdöbbentő árat a Skót Felföldről gyűjtött csalán és borókabogyó - is - magyarázza, ráadásul mindössze 12 üveg jut az egész világra. Az alkoholtartalom itt is szédítő: 55%-os. Ha viszont valóban a képen látható módon csomagolták, akkor nyugodt szívvel neki adjuk a legbizarabb csomagolású prémiumsör címét is.
1. Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale - Ár: $800-$1800 (kb. 180-400 ezer Ft) 1 db 500ml-es üvegÉs tádáám... A bajnok ez az ausztrál sör lett! Az értékesítése utáni profit 100%-a egy tengeri élővilágért megmentéséért dolgozó természetvédelmi szervezet, a Sea Shepard Conversation Society számláját gazdagítja. Miért? Mi ennek a története? A szervezet tagjai némi jeget ástak ki egy antarktiszi jéghegyből a múltban, melyet Tazmániában kiolvasztottak, és Perth-be repítették, hogy sört főzzenek belőle. 10%-nyi alkoholt tartalmaz, mindössze 30 üveggel készült belőle.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Style Cikkek
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!