promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik rajongója olyasmit csinált, amin tízezrek ámulnak, elképesztő reakciókat kapott

Szoboszlai Dominik rajongója olyasmit csinált, amin tízezrek ámulnak, elképesztő reakciókat kapott

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Szinte hihetetlenül élethű az alkotás, ráadásul nemes célt szolgált.

Szoboszlai Dominik Magyarország leghíresebb labdarúgója, akiért világszerte egyre többen rajonganak, így nem véletlen, hogy olyanok is vannak, akik a falon szeretnék látni kedvencüket minden egyes nap.

Egy mezei poszternél ugyanakkor mérföldekkel minőségibb dolog egy bekeretezett kép, ám portrét készíteni az egyik legnehezebb dolog, főképp ha a fotorealisztikus ábrázolás a cél – ami hihetetlen precizitást és kézügyességet igényel.

Ezúttal Szoboszlai Dominikról is készült egy ilyen rajz, méghozzá tollal, a művész, pedig örömmel osztotta meg azt a legnagyobb közösségi oldalon. Mint azt Végh Zita a hozzászólások közötti válaszokban leírta, a mű elkészítése hozzávetőlegesen 70-80 órát vett igénybe.

Jótékony célt is szolgált

Önmagában a mű is elismerésre méltó, az azonban még inkább, hogy Zita és egy hazai vállalkozás egyedi üvegkép formájában tavaly árverésre bocsájtotta a rajzot, mint ahogy arról a Trollfoci is beszámolt:

„Végh Zita ART művésznő golyóstollal(!) rajzolta meg Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitányának, és az angol Liverpool játékosának portréját, amit a kisvárdai, Artiq - Egyedi Falidekor műhelyében üvegre nyomtattak, ebből a közös munkából megszületett ez a gyönyörű alkotás”

írták akkor.

A rajzot néhány nappal ezelőtt a művész megosztotta egy Facebook-csoportban és rövid idő alatt több mint 23 ezer reakció érkezett rá, a kommentelők pedig rendkívüli elismeréssel vélekednek róla:

„A rajz alkotójának: - részemről bokáig hajlás és minimum 1 hétig ott maradás!!!! Nincsenek szavak, minden lélegzetem elállt! Számomra ez egy elképzelhetetlen szintje a rajzművészetnek. Mondom: nincsenek szavak. Elképesztő!!!! Őszintén és csodálattal Gratulálok!!!!”

– írta az egyik hozzászóló, de volt olyan is, aki humorosabbra vette a figurát és azt írta, hogy olyan élethűre sikerült, hogy még a Liverpool is leigazolná!

A rengeteg gratuláció mellett persze olyanok is akadtak, akik kételkedtek abban, hogy egy ilyen rajzolt emberi kéz el tud készíteni, azonban valóban léteznek erre elsajátítható technikák, a tehetség azonban elengedhetetlen, mint ahogy a türelem és a kitartás is! A művész azóta a hozzászólások között több felkérést is kapott, és biztosak lehetünk abban, hogy számos csodálatos alkotás kerül még ki a kezei közül a jövőben is!