promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A magyar válogatott rajta a listán, ezt senki nem akarja látni

A magyar válogatott rajta a listán, ezt senki nem akarja látni

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Érdekes erősorrend, amelyben a magyar válogatott nem a legjobb helyen szerepel. A Nemzetek Ligája alaposan felforgatott mindent.

Egyelőre nincs gólja a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligájában.

Az idei ősz legjobban várt sorozata a Nemzetek Ligája, amelyben a magyar válogatott mindig is szárnyalt. Bejutottunk a legfelsőbb körökbe, az A-divízióba, és korábban olyan csapatokat győztünk le, mint Németország vagy éppen Anglia, utóbbit például négy góllal hazai pályán. Az idei széria azonban nem épp úgy alakult, ahogy sokan várták volna. Szoboszlaiék idegenben Németországtól kaptak egy ötöst, Bosznia-Hercegovina ellen pedig nem tudtak betalálni, bármennyi helyzetet is alakítottak ki, bármennyire is ott volt Ádám Martin fejében a győztes gól az utolsó percekben.

0:0 lett a végeredmény a bosnyákok ellen.

A lista. A legrosszabbak között?

A WhoScored nevű mértékadó oldal (amelyet a Csakfoci idézett) az eddigi két Nemzetek Ligája forduló alapján állította fel az erősorrendet, amely azon alapszik, hogy a játékosokat 1-től 10-esig terjedő listán osztályozták a meccsk után, és ebből kapjuk meg az átlagot, amely alapján feláll az erősorrend. Az A-divizióban egyelőre két csapat emelkedik ki toronymagasan a csapatok tömegéből, ez a magyarokat is összeroppantó Németország (6,98-as átlag), és Dánia, amely nagyon jól kezdte a küzdelmeket.

A dánok alig maradnak el a németektől (6,94).

A lajstrom legvégén pedig az a Svájc van egyelőre, amely korábban az Európa-bajnokságon szépen menetelt, Németországot is majdnem legyőzték a csoportmeccseken, hiszen a házigazdák csak a hosszabbításban tudtak egyenlíteni. Svájc nagyon meggyőző játékot mutatott, egységes csapat benyomását keltette, miközben rengeteg gólt is lőttek, a magyaroknak például háromszor is beköszöntek a nyáron Németországban.

Most azonban 1:6-os gólarány, a spanyoloktól 4:1-re, míg a dánoktól 2:0-a kaptak ki a helvétek.

Svájcot Izrael követi, majd Magyarország. Marco Rossi csapata 6,31-es átlaggal áll két mérkőzés után. Van játékosok szerinti erősorrend is, ezt pedig a dán Pierre-Emile Højbjerg vezeti egyelőre.

De mi lehet a baj a magyar válogatottal?

Valószínűleg mindenkinek van elmélete erre, a Kapitányok Országa című műsor is körüljárta a témát bővebben, ők sok tényezőt is figyelembe vettek az elemzés közepette: