promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Akkorát tüsszentett, hogy lesérült a közismert focista, komoly bajban van a csapat

Akkorát tüsszentett, hogy lesérült a közismert focista, komoly bajban van a csapat

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

A Wanderers futball csapat szerint az erős fiúknak a tüsszentésük is erős.

A Wanderers futball csapat támadója, Victor Adeboyejo nem léphetett pályára egy mecsen, mert a focista edzés közben akkorát tüsszentett, hogy lesérült.

A sportoló erős fájdalmat érzett a bordájában egy tüsszentést követően, majd megvizsgálták az orvosok és úgy ítélték meg, hogy sérülésre hivatkozva ki kell hagynia a következő meccset. Így a csatár kihagyta a Barrow elleni idegenbeli bajnokiját, melyet csapata 3–2-re megnyert, a gólpasszt adó Schön Szabolcs végigjátszotta a mérkőzést.

„Akár hiszik, akár nem, Victor csúnya hátsérülést szenvedett egy tüsszentés miatt”

– nyilatkozta Ian Evatt, a csapat edzője a The Bolton Newsnak. Majd hozzátette:

„Victor egy erős fiú, és még a tüsszentései is erőteljesek."

 

A fájdalom pontos okai egyelőre nem tisztázott, remélik, hogy csak izomhúzódásról van szó és nem tört el a focista bordája.

A csapat több tagja kényszerpihenőn van jelenleg, a támadó kiesése most még nagyobb nehézségek elé állítja a klubot. Egy másik játékosnak kifordult a lábujja, amikor megcsúszott a lépcsőn. Van olyan a kispadon, aki a rájátszás döntője előtt elszakította a lábfejét és emiatt nem tud pályára lépni.

Az edző félig mosolyogva, félig aggodalommal a szemében azt mondta, nem gondolta volna, hogy egy kitűnő, jó erőnlétben lévő focistát azért kell nélkülözni tétmeccsen, mert tüsszentett.

A 26 éves, nigériai származású játékos lenyűgöző előszezoni futamot ért el, már a nyitónapon gólt szerzett a Leyton Orient ellen. Adeboyejo átigazolásáról is felröppentek hírek, a bajnokságban szereplő Plymouth Argyle és Oxford United is szemet vetett rá, de a török ​​Goztepe is érdeklődött, utóbbi hét számjegyű ajánlatot tett rá, de ezt végül elutasították.

A tüsszentés komoly sérülést okozhat

Szakemberek szerint nagyon ritka esetekben, de előfordulhat, hogy ha valaki túl erőteljesen tüsszent, akkor izom- vagy bordasérülést szenved. Ez főként akkor fordulhat elő, ha már korábban is voltak problémái ezen a területen. 

Más egészségügyi problémákat is okozhat a tüsszentés. A hirtelen mozdulat, amely nagy nyomást fejt ki a mellkasra, rövid időre megváltoztathatja a szívritmust. Ez általában ártalmatlan, de ha valakinek már eleve szívproblémái vannak, fel kell készülnie erre is az eshetőségre is. 

Ritka esetben az erőteljes tüsszentés miatti hirtelen mozdulat azonnal jelentkező fájdalmat okoz, ilyenkor általában a gerinc- vagy a nyakizmok sérülnek meg. A teljes gyógyulás akár hetekig is tarthat.

Forrás: TheBoltonNews