promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 83 éves focista új csapatot keres, közben a hátsó kertjében edz
Borítókép:  AFEFootballNews
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legidősebb brit labdarúgó, a 83 éves Dickie Borthwick új csapatot keres magának. Úgy érzi, képes még 90 perces mérkőzéseket játszani.

Az amatőr vagy épp a profi labdarúgók többsége harminc és negyven éves kora között dönt úgy, hogy felhagy a sportág rendszeres űzésével. Emögött fizikai és életvitelbeli változások állnak. Természetesen kivételek mindig vannak, mint például a 83 éves Dickie Borthwick, Nagy-Britannia legidősebb, még aktív futballistája.

Borthwick a Sportbible-nek a napokban arról beszélt, hogy csapatot keres, korábbi veterán együttese ugyanis megszűnt. De ő még érzi magában az erőt, a szenvedélyt, hogy kilencven perces mérkőzéseket szaladgáljon végig – persze, a maga tempójában.

 

„A házam hátsó kertjében szoktam gyakorolni. A téglafalnak rugdosom a labdát, hogy mozgásban tartsam lábaimat”

– mesélte a novemberben 84. életét betöltő úriember.

S, hogy mitől van ilyen jó állapotban Borthwick? Elmondása szerint nem eszik szemetet. Odafigyel az étkezésére.

„Nem akarok úgy kinézni, mint egy söröshordó”

– jegyezte meg nevetve, majd hozzátette, az alkoholfogyasztást sem viszi túlzásba, időként egy kis keserűt iszik orvosa tanácsára, de semmi több.

 

Borthwick 72 éves karrierje során majd 15 csapatban 1600 mérkőzésen játszott, s „Tank” becenéven több mint 400 gólt szerzett. De nem csak a szerencse és a jó gének tették lehetővé, hogy Borthwick még mindig aktív. A cikk szerzője, Jack Kenmare ugyanis megjegyzi, 

a 83 éves férfi az egyik leginspirálóbb személy, akivel valaha beszélt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás