promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon veszélyes lehet a tüsszentés az egészségünkre, ezt a hibát soha ne kövesd el
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szörnyű dolog történt egy férfivel egy ártatlan tüsszentés után.

Szörnyű dolog történt egy férfivel egy ártatlan tüsszentés miatt. A delikvens éppen autóját vezette, amikor érezte, hogy tüsszentenie kell ezért befogta az orrát és á száját is becsukta, hogy az úton tudjon koncentrálni. Ám ezt követően egy eddig példa nélküli dolog történt a harmincas éveiben járó, skót férfivel. 

Hirtelen ugyanis elviselhetetlen fájdalmat érzett, ezért kénytelen volt kórházba menni. A vizsgálatok során pedig az orvosok döbbenetes felfedezést tettek. Először csak recsegést észleltek, majd amikor megérintették a nyakát észrevették, hogy egy hatalmas lyuk keletkezett a légcsövében.

A skóciai dundee-i kórházban végzett CT-vizsgálatok során egy 2 mm-es szakadást találtak a légcsövében, amelyet a tüsszentés során a légutak elzárása miatti 20-szoros megnövekedett nyomás okozott. Az orvosok elmondása szerint a szakadást a légcsőben fellépő gyors nyomásnövekedés okozta, mert a férfi ugye befogott orral és csukott szájjal tüsszentett.

Szerencsére a férfi légcsöve öt héten belül begyógyult, ám az orvosok most mindenkit figyelmeztettek a tüsszentés megfékezésének kockázatairól, amely hasonlóan súlyos következményekkel járhat.

Dr. Rasads Misirovs, az esetről készült jelentés vezető szerzője a következőket mondta a Mirrornak:

Azt gyanítjuk, hogy a légcső a nyomás nagyon gyors megnövekedése miatt perforál ha befogott orral és csukott szájjal tüsszenünk. Ezért mindenkinek a figyelmét felhívjuk arra, hogy ne fojtja el tüsszentését, ne fogja be az orrát és nem csukja a száját ilyen esetben, mert az ilyen következményekkel járhat.

Az orvosok hozzátették, hogy a nevén meg nem nevezett férfinek, aki állításuk szerint allergiával és torokirritációval is küzdött, szerencsére nem volt szüksége műtétre. Ám két napig kórházban tartották, hogy az oxigénszintje és egyéb életjelei stabilak maradjanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás