promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fontos változás a német-magyar meccs előtt, hihetetlen mire megy a játék

Fontos változás a német-magyar meccs előtt, hihetetlen mire megy a játék

Borítókép:  Profimedia/Tom Weller/dpa/Alamy Live News
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

A Nemzetek Ligájának komoly tétje van, ha jól szerepel a válogatott.

Már az elején fontos változás történt.

Elkezdődtek a Nemzetek Ligája küzdelmei a nemzetközi porondon, már több mérkőzést is lejátszottak, Magyarország pedig majd szombaton, tehát szeptember 7-én játszik először a sorozatban, mégpedig Németországban a német nemzeti tizenegy ellen. Marco Rossi kapitány pedig több újoncot is avat a válogatottban, már ezért is izgalmas lesz nézni, hiszen kiderül, hogy kik tudnak majd bevállni később, a Labdarúgó-világbajnokságon való részvételért folytatott selejtezők küzdelmeiben.

Ám már korán rossz hírt kapott a válogatott, hiszen az egyik újonc, Vas Gábor, megsérült az edzésen, így elhagyni kényszerült a tábort, így ő nem játszhat majd a németek és a bosnyákok ellen. Utóbbi csapattal jövő héten játszik a magyar válogatott majd.

A tét azonban óriási.

Hiszen ettől függhet majd a világbajnoki részvételünk is, a Nemzetek Ligája eedményei ugyanis könnyítést adhatnak azoknak a csapatoknak, amelyek jól szerepelnek a sorozatban. A 2026-os Világbajnokság több szempontból is újdonság lesz, hiszen először vesz részt majd rajta 48 csapat, ez pedig azt jelenti, hogy Európából például 13 helyett 16 csapat tudja majd kvalifikálni magát a tornára.

A selejtezők csoportgyőztesei automatikusan jegyet nyernek a megmérettetésre, majd a csoportok második helyezettjei selejtezők keretében mérik össze a tudásukat, hogy belépőt nyerjenek a tornára. 16 csapat közül 4 jut majd ki a vb-re. És a 12 legjobb csoportmásodik mellett a selejtezők ezen részében kapnak szerepet azok a csapatok is, amelyek a Nemzetek Ligájában jól szerepeltek.

A Nemzetek Ligájában legjobban szereplő négy csapat kap még esélyt ebben a rájátszási körben arra, hogy megszerezze az esélyt a világbajnokságon való részvételre. Ez a négy csapat természetesen úgy jön ki, hogy azon legjobb négy csapat a Nemzetek Ligájából, amelyek még nem szereztek indulási jogot csoportgyőztesként a tornára.

(via Metropol)