promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A német-magyar meccs kapcsán fájdalmas dolog hangzott el, ám ennek fontos üzenete van

A német-magyar meccs kapcsán fájdalmas dolog hangzott el, ám ennek fontos üzenete van

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Fontos meccs következik Magyarország számára a Nemzetek Ligájában, de a németek is nagyon fontos meccsként tekintentek rá.

Indul a Nemzetek Ligája, Szoboszlaiék a pályán.

Újra megindul a fociidény, a válogatott is munkához lát, Szoboszlai Dominikék zámra pedig egyből egy nagy fenevad következik, hiszen Németországban Németország nemezti tizenegye ellen lépnek majd pályára szeptember 7-én. Majd Bosznia-Hercegovina érkezik szeptember 10-én, hollandiával pedig október 11-én csapunk majd össze.

A válogatott már Telkiben edz, és erről korábban képek is érkeztek, Szoboszlai Dominik például nem mindennapi öltözékben jelent meg a válogatott felkészülésén.

A németek is készülnek a meccsre, és persze ilyenkor nagyon sok szó esik az előzményekről is, sokat írnak a két válogatott összecsapásainak történetéről. Nos, ha azt gondolnánk, hogy a németek ebben a statisztikában nagyon előttünk járnak győzelmek tekintetében, akkor tévedünk, hiszen nagyon kiegyenlített az előzménytörténet.

"Berni csoda" ott, mi máshogy hívjuk.

A német szövetség oldalán is leszögezik, hogy Magyarország ellen a Nemzetek Ligája történetében még nem nyertek a németek, pedig többször is összecsaptak már. A mérleg magyar győzelem és döntetlen. Összességében pedig a két válogatott 38 alkalommal lépett egymás ellen pályára, ebből pedig Németország nyert meg 14 meccset,

míg a döntetlenek és a magyar győzelmek száma 12-12. 

Ami pedig a legnagyobb érdekesség ebben az összehasonlításban (a Nemzetek Ligája szereplésből következőleg is), hogy a szövetség is kiemeli az oldalán, hogy az idei Európa-bajnokságon megnyert német mérkőzés volt tehát az első tétmérkőzés az 1954-es világbajnoki döntő óta, amelyen a németek győzni tudtak a magyarok ellen.

A szövetség természetesen a Németországban "hivatalos" kifejezést használja a hetven évvel ezelőtti mérkőzésre az akkor négy éve veretlen magyarok ellen, hiszen "Berni csoda" néven hivatkozik arra a mérkőzésre, amely nagyon sokkal járult hozzá a történészek és szociológusok szerint, hogy a németek a vesztes világháború után újra visszanyerték önbecsülésüket.

Míg nálunk a sportszerető közönségnek rémálmokat okoz a berni döntő felemlegetése, addig Németországban az egyik legfontosabb sporttörténeti pillanat, amelyről milliók tudnak rengeteg dolgot, hiszen korábban egy nagysikerű film is készült belőle Németországban, amit csak ritkán látni hazánkban a tévében, pedig rengeteg érdekességet is bemutat a meccs kapcsán, többek között azt is, hogy a később világmárkává váló Adidas cipői is éppen a döntő előtt érkeztek meg a válogatotthoz, a stoplik pedig könnyebb mozgást engedtek a németeknek a pályán.

Íme a 2003-as "Berni csoda" című film előzetese: