promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elhagyja Magyarországot a párizsi olimpia aranyérmes sportolója

Elhagyja Magyarországot a párizsi olimpia aranyérmes sportolója

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Az olimpiai aranyérmes Márton Viviána és családja visszatér Spanyolországba.

Márton Viviana, a 18 éves magyar lány az egész országot megdöbbentette azzal, hogy aranyérmet nyert a párizsi olimpián. A magyar tékvandó első olimpiai érmét szerző sportolóról kevesett hallottunk korábban, pedig élete egészen különlegesen alakult. A tehetséges tinédzser a fiatal kora ellenére hosszú évek óta dolgozott azért, hogy 2024. augusztus 9-én a csúcsra érjen.

A tékvandó olimpia bajnokának testét hamarosan egy, az olimpiai ötkarikát ábrázoló tetoválás is díszíti majd, az Origóban megjelent portréja szerint ennek az alkotásnak a megvalósítása volt az egyik fogadalma a párizsi játékok előtt.

Az párizsi olimpia aranyérem után jutott idő a pihenésre

Az olimpia utáni négy hetes nyári szünet azonban véget ért Márton Viviana számára, aki testvérével együtt megérdemelt pihenőjét töltötte idehaza. Az olimpiai bajnok és Luana végigdolgozták a nyarat. Viviana az ötkarikás játékokon harcolt, míg felnőtt világbajnoki címmel és Európa-bajnoki ezüstéremmel bíró ikertestvére végig edzőpartnere volt. 

A Márton-lányok azonban az ősz kezdetével visszatértek Spanyolországba, ahol 2018 óta élnek. A szülők, a korábban kick-boxot űző Márton Zsolt és az exkézilabdázó Barbara a kétezres évek elején költöztek a Kanári-szigetekre. Az ikerlányok Tenerifén születtek, 2006. február 16-án. Viviana és Luana rengeteg sportágat kipróbált gyermekkorában, tízéves korukban döntöttek a tékvandó mellett, miután egy ismert edző, Jesus Ramal felfigyelt a tehetségükre. 

A lányok sport iránti elszántsága és a spanyol tréner hatására a Balatonnál rendszeresen nyaraló család nem sajnálta az időt és a pénzt, 2018-ban Madridba költöztek, hogy a testvérek jobb körülmények között, a madridi Hankuk International Schoolon tanulhassanak és edzhessenek.

Viviana Instagram bejegyzése szerint néhány napja Horvátországba is ellátogattak, a nagy verseny után megérdemelték a pihenést. 

A fiatal sportoló idén igazolt az Újpest-hez, korábban egy spanyol klub versenyzője volt. A spanyolok pontosan tudták, hogy az olimpián kiemelt esélyekkel indul, ezért szerették volna elérni, hogy maradjon, de a szülők ragaszkodtak hozzá, hogy lányuk magyar színekben induljon a párizsi olimpián.