promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magnussen eltiltása lavinát indított el, kiakadtak a Forma-1 szereplői

Magnussen eltiltása lavinát indított el, kiakadtak a Forma-1 szereplői

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Magnussen kénytelen kihagyni a következő Forma-1-es versenyt, ellenfelei is a védelmére keltek.

Ilyen még nem volt a Forma-1 történetében, hogy egy pilótát azért kell eltiltani a következő futamtól, mert összegyűjtötte az ehhez meghatározott mennyiségű, azaz 12 büntetőpontot az elmúlt 12 hónapban. A Haas versenyzőjének, Kevin Magnussennek ez most sikerült, a rajongók háborognak, de még az ellenfelei is igazságtalannak tartják a döntést.

Magnussen a legutóbbi két büntetőpontját a monzai futamon kapta, miután a dán Pierre Gaslyval összeért az autója a négyes kanyarban egy előzési kísérletnél. Habár ez nem volt egy egetrengető hiba, az összegyűlt pontok miatt a manőver egyfutamos eltiltást von maga után. A tiltás ráadásul azonnal életbe lép, így Magnussen a soron következő azerbajdzsáni versenyhétvégén nem ülhet versenyautóba.

Magnussen eltiltásával kapcsolatban Gasly rendkívül sportszerűen azt nyilatkozta, hogy szerinte a tényleges összeérés „semmiség” volt, csak keményen csatáztak. Majd hozzátette, ha lesz rá alkalma, örömmel győzi meg arról a versenybírákat, hogy vonják vissza Magnussen eltiltását.

„Remélhetőleg vissza fogják vonni, mert egyértelműen igazságtalan lenne. Én örömmel kezeskedem érte a bíráknál. Meglátom, mit tehetek. Az incidenshez mérten nem tűnik fairnek a büntetés”

– vedte védelmébe ellenfelét Gasly.

A sokat tapasztalt Alonso is kiállt Magnussen mellett. Az Aston Martin 43 éves pilótája szerint sem helyénvaló ez a szigorúság, mivel néhány büntetőpontját csak apró kihágásokért kapta Magnussen, ami pedig nincs összhangban azzal a törekvéssel, hogy a a tényleges veszélyhelyzetek kockázatát csökkentsék.

„100 százalékban együttérzek vele, mert a büntetőpontokat veszélyes vezetésért kéne adniuk. Valamiért, ami veszélyes a sportra és a többiekre nézve. Persze nincs itt előttem a listája, de néhány pont olyasmikért járt, mint mondjuk bokszutcai fehér vonalak, veszélyes kiengedések és hasonlók” – mondta a Forma-1 kétszeres világbajnoka.

Az eltiltott Magnussen nem érti a versenybírók logikáját és személyesen fog beszélni a döntéshozókkal a történtekről. 

„Egy apró érintkezés volt a négyes kanyar előtt, egyik autó sem sérült meg, semmi következménye nem volt, senki sem veszített semmit…Őszinte leszek, nem értem a lényegét”

– mondta a büntetésével kapcsolatban a pilóta. Majd hozzátette, hogy látta, amint Nico Rosberg 300 km/órás tempónál majdnem a falban kötött ki a Daniel Ricciardóval való ütközés miatt, aki kapott egy 5 másodperces büntetést.

„Én 10 másodpercet kaptam ezért, szóval… Momentán nem tudom, mi történik. A pontszerzésnek örülök, elégedett vagyok az egyensúllyal és az autó teljesítményével is, akárcsak a stratégiával”

– tette hozzá Magnussen.

Az ügy még szinte biztosan nincs lezárva, fellebbez a Haas csapat, de az eddigi tapasztalatok alapján vajmi kevés esély van arra, hogy a versenybíróság megváltoztatja a döntését.

Forrás: motorsport.com