promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország tönkreverte az olimpián az összes szomszédot, döbbenetes térképet mutatunk

Magyarország tönkreverte az olimpián az összes szomszédot, döbbenetes térképet mutatunk

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Egy kis nemzet hatalmas eredményein ámul újra a világ.

Az olimpia utolsó napjaiban valóságos magyar éremeső hullott Párizsban, melynek köszönhetően végül hazánk feljött a 14. helyre a táblázaton. Gulyás Michelle káprázatos öttusaaranyával pedig az is eldőlt, hogy mindössze egyetlen bronzzal marad el a tokiói ötkarikás játékokhoz képest a magyar olimpiai csapat idei teljesítménye.

Természetesen minden magyar sportolót elismerés illet, hiszen önmagában a kijutás is hatalmas teljesítmény, a döntő, a pontszerzés és az esetleges érem pedig már csak a hab a tortán. Magyarország rendre erőn felül teljesít az olimpiákon, a lakosságarányt és a szomszédos országokat nézve pedig kiemelkedő eredményeket értek el sportolóink.

Persze azért előttünk is vannak olyan nemzetek, melyek hasonlóan erősen teljesítettek, ahhoz képest, hogy lakosságban meg sem közelíthetik az Egyesült Államokat, vagy éppen Kínát. Ilyen volt Ausztrália, Új-Zéland, vagy épp Hollandia.

De visszakanyarodva a magyar eredményekhez, a szomszédos országokat nézve Ukrajna és Románia volt a legközelebb Magyarország 6-7-6-os eredményéhez, 3-5-4-vel, és 3-4-2-vel. Ezt követően Szerbia, Horvátország és Szlovénia következett, majd Ausztria és Szlovákia.

A táblázaton az is jól látszik, hogy mely országok számítanak nagy sportnemzetnek, és hol szorul háttérbe az olimpia – ilyen többek között India is, amely egyetlen ezüstöt és öt bronzot ünnepelhetett Párizsban.

Magyarország ezzel meggyőző lendületet vett a Los Angeles-i játékokra, ám sportolóinknak nem szabad hátradőlni, csakúgy, mint a szövetségeknek sem, hiszen új klasszisok és új sportágak érkeznek, a tegnap eredményei pedig holnap már lehet, hogy nem lesznek elegendők. Mindenesetre addig van még hátra négy év, most pedig tekintsünk vissza az elmúlt két hétre és a magyarok eredménysorára: