promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a pontos időpont, Hámori Luca ekkor bokszol Iman Heliffel az olimpián szombaton

Megvan a pontos időpont, Hámori Luca ekkor bokszol Iman Heliffel az olimpián szombaton

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Fél Magyarország és a fél világ ezt a meccset fogja nézni szombaton. Közben Kovács István is megszólalt a meccsről az ATV-n.​

Az elmúlt napokban egy nagyon fontos téma tematizálta a közbeszédet Magyarországon a közösségi média kis tereiben is, amely a párizsi olimpiához ezer szállal kötődik, mégis sokkal jobban túlmutat azon. A világot is megosztja Iman Helif-ügye, aki nőként a nők között indul az olimpián a versenyszámában, ám sok szempontból kilóg onnan. Az elmúlt napokban egyre élesebbek lettek a felhangok a mérkőzés közeledtével, ahol is a magyar olimpikonnal, Hámori Lucával csap össze az algériai versenyző.

Sokan azt a tényt, hogy az algériai versenyző a nők között indul, már botrányként prezentálják, de az interneten ennél durvább véleményeket is lehet olvasni a különböző posztok alatt. Iman Helif mérkőzése így több lesz, mint egy puszta mérkőzés.

Korábban amúgy bejárták a világot azok a felvételek, amelyek az algériai versenyző egyik legrövidebb mérkőzésén készültek, ekkor az olasz Angela Carini ellen lépett a szorítóba, a meccs pedig még egy percig sem tartott, hiszen az olasz sportoló feladta azt. A mérkőzés pedig az eredményhirdetés után is folytatódott, hiszen Carini sírva rogyott a földre az események után.

Iman Helif pedig a negyeddöntőben Hámori Lucával csap össze, a meccs előtt pedig természetesen forrnak az indulatok, miközben nagyon sok szakértő is megszólal a témát illetően, hogy mi történik éppen. Magyar részről többek között a magyar sportlegenda, Erdei Zsolt is megszólalt a meccset illetően a napokban. A Nemzeti Sportrádiónak úgy nyilatkozott:

"Amennyiben biológiailag a hölgy férfi, úgy nem lenne szabad a nők között bokszolnia. Eleve nem lett volna szabad elindítani, de ha már elindult, akkor már nem tudnak mit változtatni"

A várva várt mérkőzés pontos időpontja is kiderült, Hámori Luca szombaton 17 óra 22 perckor száll ringbe az algériai Iman Helif ellen. És már most borítékolható, hogy ez lesz a párizsi olimpia egyik legnézettebb meccse nemcsak Magyarországon, de szerte a világon is.

Nemrégen pedig Kovács István is megszólalt az ügyről az ATV-n: