promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A magyar legenda az olimpiai boxbotrányról olyat mondott, amire kevesen számítottak, de sokan egyet fognak érteni vele

A magyar legenda az olimpiai boxbotrányról olyat mondott, amire kevesen számítottak, de sokan egyet fognak érteni vele

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Mindenki erről beszél most Magyarországon, szinte ég a közösségi média.

A párizsi olimpián nagyon sok olyan esemény történik, amely jelentősen megosztja az embereket, és mindez már a nyitóünnepséggel kezdődött, amelyről még azóta is beszélnek szerte az interneten. Legutóbb pedig a Szajna vízminősége szolgáltatott olyan témát, amelyről még most is sokan háborognak a különböző oldalakon. Ám magyar szempontból is érdekes történések lesznek majd augusztus 3-án, amikor is Hámori Luca csap össze a negyeddöntőben Iman Heliffel, az algériai bokszolóval, aki biológiailag férfi.

A magyar sportolóhoz így nagyon közel került az éremszerzés az olimpián, de a legjobb négy közé jutáshoz le kell majd győznie szombaton Iman Helifet.

Korábban Hámori Luca is megszólalt az algériai ellenfeléről az M4 sport kamerái előtt, akkor azt mondta a riporternek:

"Ha ezt a lendületet tudom hozni, akkor neki is egy nagy meglepetés lehetek"

Közben az is kiderült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem lát okot az algériai sportoló felfüggesztésére, így pedig biztossá vált, hogy szombaton lejátsszák a mérkőzést, amely biztos, hogy hatalmas nézettséget produkál majd. Az is érdekes az üggyel kapcsolatban, hogy korábban az algériai versenyzőt a világbajnokságról már kizárták, miután elbukott a nemi teszten.

Nagyon sokan szólalnak meg a meccset és a lehetséges nézőpontokat illetően Iman Helif-ügyével kapcsolatban, így többek között a legendás magyar ökölvívó, Erdei Zsolt is megszólalt a Nemzeti Sportrádiónak, az elmondottakat pedig az NSO is szemlézte.

A magyar legenda elmondta:

"Amennyiben biológiailag a hölgy férfi, úgy nem lenne szabad a nők között bokszolnia. Eleve nem lett volna szabad elindítani, de ha már elindult, akkor már nem tudnak mit változtatni"

Azt is hozzátette, hogy szurkol Lucának, de félti is őt.

Majd úgy fogalmazott a beszélgetés során:

"A védekezésre nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni, s fel kell készíteni őt mentálisan arra, hogy sokkal erősebb ütéseket kaphat, mint amit megszokott"

Közben az interneten nagyon sok kontent került elő az algériai sportoló régebbi mérkőzéseit illetően. Többször is kikapott már karrierje során, kilencen is le tudták győzni, köztük egy legendás meccsen az ír Amy Broadhurst.

Íme a mérkőzés a győzelemmel: