promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megható videó került elő Puskás Ferenc és Pelé nagy találkozásáról, ölelve fogadta egymást a két legenda

Megható videó került elő Puskás Ferenc és Pelé nagy találkozásáról, ölelve fogadta egymást a két legenda

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A pályán és azon kívül is fantasztikusak voltak, ma már az égi csapatban rúgják a szebbnél szebb gólokat.

Habár több mint egy évtized volt közöttük, és míg Puskás Ferenc már pályafutása végéhez közeledett, amikor Pelé előtt még elképesztő sikerek álltak, mégis volt néhány év, amikor a közönség egy idősíkban láthatta őket varázsolni a világ különböző futballpályáin.

Kettejükről készült egy varázslatos közös kép is, méghozzá 1959-ben, amikor a Real Madrid a Santost fogadta. Az akkor 32 éves Puskás a még csupán 19 éves Pelével együtt látható az emlékezetes fotón, ami mindent elmond arról, miről szólt akkoriban a futball, és arról is, mennyire tisztelte egymást a két zseni.

Az említett barátságos meccsen fantasztikus varázslatot láthatott a Santiago Bernabéu hetvenezres közönsége, Puskás és Pelé is betalált, a mérkőzést a Real Madrid nyerte 5-3-ra. Kvalitásaikat pedig mi sem jelzi jobban, mint az 1960-as szezonjuk összehasonlítása.

Természetesen mindketten csapatuk gólkirályaként zárták az évadot, míg Puskás Ferenc 39, addig Pelé 42 találkozón lépett pályára. 3510 és 3685 játékpercet kaptak, ezeken Puskás 50, míg Pelé 38 gólt jegyzett, 25 és 21 gólpassz mellett. A hatékonyságuk egészen hihetetlen volt, a gólt érő támadások 55, illetve 53 százalékában részt vettek.

Ebben az évben bár a Real Madrid nem nyerte meg a bajnokságot, a csapat a BEK-döntőben, többek között Puskás rekordot jelentő négy góljának köszönhetően 7-3-ra mosta le a pályáról az Eintracht Frankfurtot a Glasgowban megrendezett finálén, 135 ezer néző előtt!

Pelé alig több mint két évvel később pedig már második VB-trófeáját emelhette magasba, miután a döntőben 3-1-re múlták felül Csehszlovákiát. A brazilok nemzeti legendája 8 évvel később, még egyszer utoljára világbajnoki aranyat ünnepelhetett, harmadik alkalommal Olaszországot verték 4-1-re, többek között Pelé góljával.

Puskás és Pelé jóval visszavonulásuk után is többször találkoztak még, az egyik alkalmat dokumentálták is, megható öleléssel fogadták egymást, a csodálatos képsorok a magyar klasszis életéről szóló, a Puskás Hungary című filmben is láthatók: