promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Real Madrid edzője a pocakos Puskást kritizálta, a Száguldó Őrnagy nagyon gyorsan elcsendesítette őt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Puskás Ferenc végül valóságos legendaként vonult be a Királyi Gárda történelemkönyvébe.

Puskás Ferenc neve a mai napig fogalom, és nem csupán itthon, hiszen bármelyik spanyolországi Real Madrid szurkolót kérdeznénk róla az utcán, biztosan rávágná, hogy Pancho, és azonnal Alfredo Di Stéfanóval emlegetné egy lapon. A hírnév azonban nem jött könnyen, Puskás nagyon keményen megdolgozott érte!

Akkori szemmel nézve az Aranycsapat ikonja 31 évesen, már-már veteránként érkezett Madridba. Az UEFA eltiltása miatti hosszas kihagyás pedig nem múlt el nyom nélkül, Puskásnak újból fel kellett építenie magát, ám a Real sportigazgatójának, Östreicher Emilnek a megelőlegezett bizalma nem volt hiábavaló.

A legendák szerint Luis Carniglia, a Real Madrid akkori edzője nem volt éppen elragadtatva Puskás érkezésétől, főképp fizikai állapotától. Ezt jól példázza a közte és Antonio Calderón menedzser között lezajlott beszélgetés is:

-Az elnök leigazolta Puskást – jelentette ki Calderón.

-És mi van a hasával? – kérdezett rá Carniglia.

-Majd arról te magad fogsz gondoskodni – vágta rá.

Carnigliának nem is kellett több, a 12 kilós súlyfelesleggel érkező Puskás pedig hamarosan ismét csúcsformába lendült. 1960-tól kezdve öt bajnoki címet nyert a Real Madriddal, a csapatnál töltött évek alatt négyszer volt gólkirály, emellett három BEK-et, és egy spanyol kupát is ünnepelhetett csapattársaival.

Puskás Ferenc 1958 és 1967 között összesen 262 mérkőzésen húzhatta magára a Real Madrid mezét, ezeken 242 találatot szerzett – az 1960-as, Frankfurt ellen 7-3-ra megnyert BEK-finálén egymaga 4 gólt ért el, ami a mai napig rekord az európai kupadöntőket tekintve.

A Real Madrid gólszerzőinek örökrangsorában még mindig a hatodik helyen szerepel a neve, és mi sem jelzi jobban Puskás klasszisát, hogy a Top10-ben minden gólvágó jóval több meccset játszott nála.

Forrás: Bolavip Soccer

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás