promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anglia-Magyarország 3:6 – színesben nézhetjük az „évszázad mérkőzésének” góljait
Borítókép:  ZOLTAN THALY JR. / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az „évszázad mérkőzésének” kiáltották ki az 1953. november 25-én megrendezett Anglia-Magyarország mérkőzést, amely végül 6-3-s magyar győzelemmel ért véget. A magyar focitörténelem egyik legnagyobb sikerét digitálisan felújítva, a gólokat kiszínezett változatban nézhetjük meg.

Az 1953. november 25-én megrendezett, s végül 3-6-s eredménnyel véget érő Anglia-Magyarország mérkőzés a közös magyar emlékezet egyik fontos darabja. Még azok is hallottak „az évszázad mérkőzéséről”, Puskás Ferenc visszahúzós cseléről, a magyar csapat szemetgyönyörködtető játékáról, akik nem igazán futballfanatikusok.

„Ez egy összmagyar, politikától független, közös dolog, mint a Macskafogó, ráadásul valószínűleg Puskás, vagy az Aranycsapat benne van abban a 3 dologban, amit külföldön a magyarokról tudnak. És bár mindenki ismeri a 6:3-at, de a helyzet az, hogy szinte senki sem látta. Akkor még nem volt tévés közvetítés, rádión lehetett csak hallgatni, a BBC kópiája később lett csak elérhető, ráadásul az mai szemmel már élvezhetetlen, még nekem is, aki focifanatikus vagyok”

– mondta Mito kreatívigazgatója, Marosi Gergely a Kreatívnak.

Most ennek a találkozónak a góljai lettek digitális felújítva, kiszínezve. A projektet a Mito kreatívügynökség vitte, az utómunkát és a színezést pedig a Melon FX csinálta. A projektet gründoló Magyar Telekom sajtótájékoztatón jelentette be a hírt, s mint azt a cég márka- és kommunikációs igazgatója, Szabó Béla elárulta: egy tizenhárom hónapig tartó munkafolyamat eredményét láthatják majd a nézők november 25-én este 6 órakor a Super TV2-n.

„Megszereztük a BBC kópiáját, ehhez rengeteget kellett kutatni és dolgozni, hogy bemutatható legyen. Igyekszünk mindenkinek elérhetővé tenni, és kiszíneztük a gólokat is, így generációktól függetlenül élvezhető lesz. Egy katódsugárcsöves tévének megvannak a határai,  zajossága, koszossága. Ezzel elment sok idő, a kiszínezés esetén pedig minden kockát külön kellett színezni” 

– mesélte a munkáról Szabó Béla.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás