promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puskás hatvan éve olyat tett, ami máig egyedülálló
Borítókép:  DB / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP / A kép az 1954-es világbajnokságon készült Puskásról.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar és a világ labdarúgásának legendás alakja, Puskás Ferenc hatvan évvel ezelőtt a Real Madrid játékosaként négy gólt szerzett az Eintracht Frankfurt elleni BEK-döntőben. Erre azóta se volt képes senki.

Hatvan évvel ezelőtt, 1960. május 18-án, Glasgow-ban, a Hampden Parkban, a Real Madrid sorozatban ötödik Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjére készült az Eintracht Frankfurt ellen. A mérkőzésre kilátogató 127 621 néző minden idők leggólgazdagabb BEK-döntőjét láthatta.

Egy olyan finálét, amelyet több szaklap a világ egyik legjobb futballmérkőzéseként tart számon, s egy olyan finálét, amely során a magyar labdarúgás és a Real Madrid legendás alakja, Puskás Ferenc négy gól szerzett. Talán nem meglepő, de ezzel Puskás rekordot állított fel. Azóta sem akadt olyan labdarúgó, aki a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében négy gólt szerezzen.

Mutatjuk a 7-3-ra végződő találkozó rövid összefoglalóját:

Az ínyenceknek (esetleg az újdonságokra vágyóknak) a végére ajánlanánk valamit. A világ egyik kiemelkedő, a futball analtikai oldalával foglalkozó oldala, a Statsbomb április végén készített egy igen különleges elemzést. Napjaink elemzési módszereivel vette górcső alá a 7–3-as mérkőzést Nick Dorrington.

A várható gólok elemzésétől kezdve szó esik a fejlődési trendekről, a formációról, s persze arról is, hogy Puskás milyen szerepet töltött be az akkori Real Madridban. Ide kattinva olvasható az anyag, amelyhez azért némi angol tudás szükséges.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás