promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puskás Ferenc unokája csodás magyar neveket visel, szívében őrzi nagyapja emlékét
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma már magyar állampolgárnak mondhatja magát, lányával együtt.

Puskás Ferenc, a Száguldó Őrnagy, Pancho, Öcsi, ahogyan sokan a mai napig nevezik, nem csupán a magyar labdarúgás, de az ország büszkesége is. Kalandos élete, a sikerek, a szomorú búcsú és a visszatérés mind-mind jelképezte Magyarország helyzetét, korszakait.

A pályán elért eredmények mellett Puskás magánemberként is tiszteletre méltó életet élt, példát mutatva a jövő nemzedékeinek. Nevét szerte a világon ismerik, és ha magyarként külföldre látogatunk, egészen biztosan ő lesz az egyik, akivel azonosítják a magyarságot.

Puskás Ferenc családja őrzi az emlékeket, az ereklyéket, a történeteket, unokája pedig még 2019-ben, a Világ Sportlegendái-díjátadón, ahol posztumusz kitüntetést kapott a legendás labdarúgó, megható szavakkal beszélt nagyapjáról:

„Puskás Ferenc egy legenda. A nagyapám nemcsak kiváló labdarúgó volt, hanem nagyszerű ember is. Fantaszikus, kivételes személy, nem is találom rá a szavakat. Itt van a szívemben”

– fogalmazott unokája, aki szülei jóvoltából is viseli magán magyar származását.

Damborena Puskás Réka Mária és lánya Ane 2022 óta már magyar állampolgárok is, melynek leginkább érzelmi vetülete van. Habár a rendszerváltás után Puskás Ferenc és felesége, Puskás Ferencné Hunyadvári Erzsébet is ismét magyar útlevelet és papírokat kaphatott, lányuk, Anikó végül nem vette fel az állampolgárságot.

Réka és Ane viszont a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmával végignézett Puskás musicalt követően úgy érezte, fontos számukra, hogy így is kifejezhessék tiszteletüket. Mellettük Réka testvére, Elizabeth is jelezte, hogy szeretné felvenni a magyar állampolgárságot.

„Nagyon meg vagyok hatódva és tudom, hogy a nagypapám nagyon boldog, ha ezt látja. Köszönjük az állampolgárságot, köszönjük mindenkinek, aki segített ebben” 

– mondta az ünnepélyes alkalom során Réka.

Forrás: Puskas.com, Puskás Akadémia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás