promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai rajta a Liverpool listáján, azonnal nagyon fontos kérdésre kapunk választ

Szoboszlai rajta a Liverpool listáján, azonnal nagyon fontos kérdésre kapunk választ

Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Újabb érdekességek láttak napvilágot Liverpool-ban.

Vége lett az Európa-bajnokságnak, és Európa nagy klubjai már az új szezonra készülnek a nemzeti bajnokságokban és a nemzetközi színtéren is. Különleges a helyzet Liverpool-ban, hiszen a sikeredző, Jürgen Klopp, akire mindig is úgy fognak emlékezni Liverpoolban, mint az edző, aki újra visszaadta a csapat tartását, távozott,

kilenc hosszú év és rengeteg küzdelem után.

A csapat nagyon sok címet bezsebelt vele, háromszor jártak a Bajnokok Ligája döntőjében is, ebből viszont csak egyet nyertek meg. A bajnokságban pedig megtörték a Manchester City hegemóniáját a bajnoki címek tekintetében, és többször voltak másodikok is. Ám most új edző jött, és Szoboszlai körül is sok a szóbeszéd arról, hogy milyen szerepet tölt majd be a csapat életében az új érában, amikor változik jelentősen majd a csapat stílusa is a pályán.

A This is Anfield nevű liverpooli oldal most egy nagyon érdekes listát és statisztikát hozott az elmúlt szezonból.

Ki játszotta a legtöbbet a csapatban és a válogatottban a különböző sorozatokban? Nos, ezen a listán nagyon előkelő helyen szerepel Szoboszlai Dominik, hiszen a hetedik helyen áll, csupán Van Dijk, Diaz, Mac Allister, Nunez, Salah és Gakpo előzi meg. Elképesztő, hogy mennyi meccset játszott a Liverpool ebben az évben, és ha ehhez még hozzáadjuk a különböző válogatott meccseket is a zegyes játékosoknál, akkor megdöbbentő szám jön ki.

Szoboszlai 3841 percet töltött pályán mindent összevetve, a lista első helyén álló Virgil Van Dijk pedig 5395 percet.

Van Dijk esetén ez 64 meccset jelent. Szoboszlai pedig ebben az idényben 58 meccset játszott le, ami elképesztő szám. Idényperceinek ő a 42 százalékát játszotta a válogatottban, ezt ki is emelik a cikkben. Szoboszlai a válogatottbeli szereplések perceit tekintve amúgy a negyedik a listán, ő játszotta a negyedik legtöbbet tehát a válogatottban a liverpooli játékosok közül.