promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az angol vereség után III. Károly személyes kéréssel fordult a válogatott kapitányához, nem hagyta szó nélkül az elvesztett döntőt

Az angol vereség után III. Károly személyes kéréssel fordult a válogatott kapitányához, nem hagyta szó nélkül az elvesztett döntőt

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

III. Károly rögtön a vesztes Eb-döntő után üzent az angol válogatott kapitányának.

Vasárnap este véget ért az idei Európa-bajnokság, a döntőt Spanyolország és Anglia játszotta. A britek királya, III. Károly még a mérkőzés előtt üzent az angol fociválogatottnak: azt kérte tőlük, hogy biztosítsák be a győzelmet, mielőtt még utolsó pillanatos csodagólra, vagy büntető-drámára kerülne a sor. Az uralkodó mindezt azért kérte a válogatottól, hogy megkíméljék vele a nemzetet a stressztől, és mérséklődjön az emberek szívverése és vérnyomása.

Az ember azt gondolhatná, hogy III. Károly akár Csoboth Kevin bravúros góljára is utalhatott az utolsó pillanatos csodagóllal, de ez nem így van; valójában Ollie Watkins győztes góljára gondolt, amit az elődöntő 90. percében lőtt. A holland kapitány aztán kiakadt az angolok tizenegyesén, azt mondta, a videóbíró tönkreteszi a focit.

Egész Anglia együtt szurkolt Gareth Southgate csapatának, de végül Spanyolország emelhette a magasba a kupát, ők nyerték meg idén az Európa-bajnokságot.

A brit uralkodó nem hagyta szó nélkül az angol válogatott vereségét, rögtön a meccs után üzent a csapatnak. III. Károly szerint a focisták annak ellenére is emelt fővel térhetnek haza az Eb-ről, hogy nem sikerült megverniük a döntőben a spanyolokat. A király tisztában van vele, milyen kétségbeejtő érzés tud lenni a vereség, mikor ennyire közel van a végső győzelem. De mint mondta, sok győzelem vár még a jövőben az angol válogatottra.

Ezek után Gareth Southgate szövetségi kapitánynak üzent, azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy legyen tudatában annak, hogy nagyszerű vívmány volt már az is, hogy Anglia eljutott az Eb döntőjéig, és hogy az egész nemzet büszke rájuk.