promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dologról írt a skót újság a magyar válogatott kapcsán, a Magyarország-Skócia meccs előtt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mérkőzés előtti felvezetések leginkább érdekes momentuma ez.

A mai nap rendezik az Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzését magyar szempontból, hiszen az A-csoport utolsó mérkőzésén Magyarország csap össze Skócia legjobbjaival, a skót labdarúgó válogatottal. Aki pedig ezen a mérkőzésen nyer, nagy eséllyel juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba, a csoportok alakulása is abba az irányba hat erősen, hogy három ponttal nagy eséllyel lehet továbbjutni majd.

Ám előtte nyerni kell Szoboszlai Dominikéknak Skócia válogatottja ellen. Ha viszont a svájciak ellen hatalmasat küzdő skótok nyernek, 4 ponttal szinte biztos, hogy továbbjutnak a csoportból. Így óriási a tét mindkét oldalon.

És vannak baráti kapcsolatok, illetve rokoni szálak is a skótoknál, amelyek közül sok vezet Magyarországra is. Az egyik leghíresebb játékosuk, John McGinn fogadkozott a magyar meccs előtt, és azt ígérte, hogy a sárga földig leissza magát, ha nyernek Magyarország ellen. A skót játékos pedig korábban a Hiberniannél csapattársa volt Bogdán Ádámnak is. De McGinn-t más is Magyarországhoz köti, ugyanis a nagybátyja itt él Sopronban, és az unokaöccsei már félig skótok és félig magyarok, így ő ezen rokoni kapcsolat révén is jobban ismeri Magyarországot és a magyar válogatottat, mint a többi skót labdarúgó.

Erről többek között a skót The Sun is írt.

Amikor megtudta, hogy a magyarok ellen játszanak az Európa-bajnokságon, akkor üzent is rögtön Sopronba, ahol a rokonok élnek.

Ha pedig nyilatkozik magyar tévéknek vagy újságoknak, általában elmeséli ezt.

(Forrás: Magyar Nemzet, The Scottish Sun)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás