promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegek ünnepelték Amerikában a magyar válogatott labdarúgót, aki Messivel is lepacsizott
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A büszke nagymama is megszólalt, nagy pillanat volt ez a magyar focista számára.

Napjainkban egyre több tehetséges magyar labdarúgó épít sikeres külföldi karriert, akik hétről-hétre a világ különböző tájain bizonyíthatnak a pályán. Habár a legtöbbször a Liverpoolba igazoló Szoboszlai Dominikról hallhatunk, természetesen bőven vannak még olyan válogatott labdarúgóink, akik más bajnokságokba szegődtek.

Köztük van Gazdag Dániel is, a 28 éves, nyíregyházi születésű játékos évekig a Honvéd labdarúgója volt, majd 2021-ben igazolt az Egyesült Államok bajnokságába, az MLS-ben pedig olyan szupersztárokkal találkozhat rendszeresen a pályán, mint Lionel Messi.

Gazdag a Philadelphia Union csapatával 2022-ben megnyerte a Keleti Főcsoportot, klubjában pedig folyamatosan remek teljesítményt nyújt, az idei szezon nyolc mérkőzésén már hatszor talált be. Legutóbbi, a Philadelphia színeiben jegyzett 57. gólja pedig egyenesen klubrekordot jelentett, senki nem ért el még korábban ennyi találatot a csapat játékosai közül!

A támadót hazai közönség előtt tízezrek ünnepelték, amikor átadták neki az elismerésért járó díjat, melyről a közösségi oldalán is beszámolt a klub. Később Gazdag Dániel nagymamája is büszkén kommentelt a poszt alá:

„Köszönöm a Philadelphia Union vezetőségének, az edzőknek és nem utolsó sorban a szurkolóknak! Nagyban hozzájárultak Dani sikeréhez! Természetesen ehhez kellett egy kitartás, szorgalom, ami ehhez az eredményhez vezetett! Gratulálok Dani, nagyon büszkék vagyunk rád! További sok sikert kívánok”

– írta.

Gazdag Dániel hamarosan a magyar válogatottban is újból bizonyíthat, Marco Rossi ugyanis behívta az Európa-bajnoki keretbe. A nemzeti csapat június 15-én kezdi meg szereplését a kontinenstornán, a csoportkörben Svájc, Németország, valamint Skócia lesz az ellenfél. Az EB-t megelőzően még két felkészülési találkozót játszik a válogatott, Írország és Izrael ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás