promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai végjáték Liverpoolban, Szoboszlai Dominik sem lehetett felkészülve erre az eredményre, amely a szezon csúcspontja lehet
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha ez összejön, az dráma lehet a köbön.

A Liverpool FC csapata többszörösen is fókuszban van Magyarországon Szoboszlai Dominik miatt, ám ha nem igazolt volna Angliába a magyar játékos, sokan akkor is felkapták volna erre a drámára a fejét, mint ami most következik.

Az idei évben Liverpool-ban igazi dráma van, hiszen a szezon végén távozik a csapattól az az edző, aki újra visszaadta a Liverpool FC fényét, visszahelyezte őket Európa futballtérképére, miközben a csapat egy harminc éves "átkot" tört meg azzal, hogy újra bajnokok lettek. Évtizedek múltak el úgy, hogy a Vörösök nem gyűjtötték be a bajnoki címet, pedig korábban messze ők hódították el a legtöbb Premier League elsőséget. Aztán közben a Manchester United nagy érája jött, rá pedig nem sokkal a a Manchester City egyeduralkodása kezdődött, közben az Arsenal is begyűjtött néhány bajnoki címet.

Ám egy biztos volt sokáig, a Liverpoolnak nem osztottak lapot a bajnoki címeknél.

Azután jött a német zseni, és a Liverpool általában ott volt a legjobb háromban, még bajnokságot is nyertek. Most pedig holtversenyben vezetik a bajnokságot, és minden esélyük megvan arra, hogy újra bajnokok legyenek. Ez a szezon azonban sokkal több és fontosabb, mint az ezt megelőzők. Klopp megy, de a finálé brutálisan drámaira ígérkezik. 

Klopp végül beleegyezett abba, hogy az utolsó hónapjait a csapat élén egy stáb vegye, kövessék ő és a csapat minden mozdulatát, így a sajtóinformációk szerint augusztusban ezt a dokumentumfilmet, a német utolsó táncát láthatjuk is majd valamelyik streaming szolgáltató műsorán. Ám azt még nem tudjuk, hogy az egész műsornak milyen végkicsengése lesz, hiszen a szezon még bárhogy végződhet, akár négy kupát is nyerhetnek a Vörösök.

Egy már megvan.

A dráma azonban fokozódik azzal, hogy az Európa-ligában úgy alakult a sorsolás, hogy a fináléban, 2024. május 22-én akár a Bayer Leverkusen csapatával is összefuthatnak Szoboszlaiék. Az pedig már rég pletykák tárgya, hogy Liverpoolban nagyon örülnének, ha a csapat korábbi nagyágyúja, az edzőként is zseniális Xabi Alonso ülne le Klopp után a Vörösök kispadjára.

Május 22-én jön a finálé majd az Európa-ligában, és lehet, hogy ebben az időpontban már tudni fogjuk, hogy a szembenálló felek ugyanahhoz a csapathoz tartoznak, Klopp távozik, Xabi Alonso pedig jön Liverpoolba (pont őt váltja majd pár hónap múlva), de egy utolsó csata erejéig a két menedzser még farkasszemet néz egymással a pályán és a pálya széléről is. Az eredmény mindegy is, de a készülő dokumentumfilm tudatában ez elképesztő izgalmakat tartogat a képernyőn is (illetve a készítők szemszögéből is). Addig azonban még van jó pár meccs, amit a feleknek meg kell vívniuk, de ez a végjáték pokoli lehet.

Jürgen Klopp utolsó szezonja tényleg egy végső, nagy és emlékezetes tánc.

Már sokan számolnak ezzel a fináléval.

Vannak olyan oldalak, amelyek már félig-meddig viccesen arra is rámutatnak, hogy micsoda parádés finálét tudna vívni a két csapat egymással, hiszen a Liverpool és Leverkusen is az utolsó (utáni) perces döntő gólok nagy mestere, rengeteg találatot érnek el bőven a 90. perc után. Szóval akár még ez is lehetne, hogy elég lenne a hosszabbításban odakapcsolni a nagy fináléra, és igazából mindent látunk...

(via Liverpool.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás