promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Már 30 éve kiderült, kik nyerik a 2026-os foci világbajnokságot? Nem először adna fájdalmas kötényt a fogadóirodáknak a Simpsons család
Borítókép:  FIFA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nostradamus sem tudna pontosabb jövendöléseket adni, mint az amerikaiak kedvenc kertvárosi családja.

A következő labdarugó világbajnokság igencsak különleges esemény lesz, mivel a szervezők úgy döntöttek, hogy három országnak közösen adják oda a rendezés jogát, így a 2026-os foci VB helyszínei Kanada, az Amerikai Egyesült Államok, és Mexikó között oszlik meg.

A Simpson családról sokan tudják, hogy gyakran Nostradamust megszégyenítő pontossággal jósolja meg a jövőt, és könnyen lehet, hogy ezúttal is ez a helyzet. A népszerű rajzfilmsorozat korábban Donald Trump elnökségét, a FIFA korrupciós botrányát, a 20th Fox Disney általi felvásárlását, a Nobel-díj nyertesét, a videotelefonálást, vagy éppen Lady Gaga Super-Bowl fellépését, is sikerrel jósolta meg (ez utóbbi természetesen kakukktojás, hiszen az énekesnő valószínűleg szándékosan játszott rá a rajzfilmre)

Valószínűleg aki nem nézi a sorozatot, az is találkozott már a belőle készült mémekkel, ezek közül az egyik leghíresebb, mikor Cristiano Ronaldo becsönget Homérhoz, és gyorsan ad is neki egy kötényt, amit itt meg is tudtok nézni:

Volt azonban egy másik epizód, még 1997 novemberében ( "The Cartridge Family"), ahol a széria készítői azt jósolták, hogy a világbajnokságon Mexikó és az USA fog megmérkőzni egymással a világbajnoki címért. Ebben a részben Homér a foteljában lustálkodva nézi a sportesemény reklámját, ebből derül ki, hogy a foci VB döntője Springfieldben, tehát Amerikában lesz.

Ez a feltételezés abban az évben igencsak abszurdnak számíthatott, hiszen a mexikóiak csapata nem tartozott a favoritok közé, de az azóta eltelt csaknem 30 év alatt sem változott olyan sokat helyzet.

Mindez mégsem akadályozta meg a népszerű mém gyárosokat, hogy összerakják a képletet: A Simpsons család megjósolta, hogy Cristiano Ronaldo a mexikóiak ellen fogja megnyerni a 2026-os VB-t. Íme egy erről szló videó (a sok közül):

A valóság ezzel szemben azért kicsit árnyaltabb. Egyrészt a sorozat nem tett semmilyen utalást arra vonatkozóan, hogy Cristiano Ronaldo VB-t fog nyerni, de azt valóban előrevetítette még 1997-ben, hogy a portugálok esetleg megnyerhetik a bajnokságot.

Mivel azonban nem határoztak meg évszámot, az ezzel kapcsolatos jövendölések már 2018-ban és 2022-ben is terjedtek a világhálón.

A 2026-os tippnek viszont mégis több hitelt adnak az emberek, egyrészt mert a már levezető éveit töltő Ronaldo úgy döntött, hogy még egyszer utoljára megpróbálkozik, ami még sorsszerűbbé teszi a helyzetet, másrészt mert Mexikó és az USA is a rendezők között van.

De ki tudja, talán Simpsonék ezúttal is fejen találják a szöget, korábban már több alkalommal is sikerült neki, nézzétek meg csak ezt az erről szóló TOP10-es listát magyar nyelven:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás