promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod, hogy miért sárgák a Simpson család tagjai? Meg fogsz lepődni a válaszon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem véletlenül döntöttek úgy a Simpson család készítői, hogy sárgára festik a karaktereket.

Talán nincs is olyan ember a bolygón, aki ne ismerné A Simpson család ikonikus főszereplőit, Homert, Bartot, Lisát, Marge-ot vagy Maggie-t, illetve Springfield többi mókás, bohókás karakterét. A Matt Groening által készített animációs sorozat 1989 óta megy töretlen sikerrel, Magyarországon is sokan szeretik, de egy dolog mindig is foglalkoztatta a globális közönséget: vajon miért sárgák a figurák?

Matt Groening sosem titkolta, hogy mi vezérelte, mikor a karakterek színét kereste, hiszen mindig is az volt a célja, hogy minél feltűnőbbek legyenek A Simpson család figuráit. Viszont nagyon nehéz volt megtalálni a tökéletes színt, hiszen a zöld, piros vagy a kék mind nagyon furcsának hatottak.

Majd hirtelen a semmiből jött egy animátor, aki azt mondta: mi lenne, ha sárgák lennének?

Matt Groening egyből imádta az ötletet, hiszen a lelki szemei előtt rögtön megjelent egy tévéző ember, aki félelmetes gyorsasággal pörgeti a csatornákat úgy, hogy csupán 1-2 másodpercig látja a műsort, de ezek a sárga karakterek még akkor is feltűnnek – szóval a sárga nemcsak egyedi, hanem figyelemfelkeltő is, a taktika pedig az utóbbi 33 évben tökéletesen bevált.

Annak idején egészen korszakalkotó ötlet volt ez, manapság pedig el se tudnánk képzelni A Simpson család tagjait más színnel. Ebből is látszik, hogy remek döntés volt a sárga, így akármelyik animátor is volt az, aki előrukkolt ezzel, reméljük, hogy azóta is kap részesedést az animációs mese bevételeiből, hiszen nélküle nem biztos, hogy ekkora lett volna a siker.

Íme A Simpson család ikonikus intrója:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás