promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért nem a kigyúrt pasikra buknak a női testépítők? Megdöbbentő választ adtak az izomkolosszus hölgyek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de a női testépítők pont nem a kigyúrt pasikra buknak. Két izmos sportolóhölgy is elmondta, mi az ideáljuk.

A női testépítőkkel kapcsolatban, illetve általánosságban véve a testépítőkkel kapcsolatban vannak bizonyos sztereotípiák, amik rendesen beárnyékolják ezeket az embereket. Ugyanis az emberek egy része úgy gondolja, hogy a testépítők például sokkal butábbak, mert lusták tanulni, nem akarják képezni magukat, és inkább a testükkel akarnak eredményeket elérni.

Egy másik - és már inkább a női testépítőkről szól - sztereotípia szerint az izomkolosszus hölgyek kizárólag a kigyúrt pasikra buknak, más férfiakkal szóba sem állnának. Bizonyára sok úriember fejében fordult már meg, hogy megszólítana egy edzett nőt, de gyorsan le is beszélte magát róla, mondván úgysem tartozik az esetei közé.

Ódákat lehetne zengeni arról, hogy az Instagram, TikTok és más közösségi oldalak mennyire meg tudják változtatni az emberek önértékelését, saját magukhoz való hozzáállását. Azt hihetnénk valóban, hogy aki sokat sportol, izmos, napbarnított, mind elvárják ugyanezt párjuktól, pedig ez egyáltalán nem így van. Aki ki van gyúrva és akinek mindene a testépítés, nem feltétlenül csak olyasvalakivel tud szimpatizálni, egy hullámhosszra kerülni, aki hasonlóan gondolkozik és hasonló területen tevékenykedik.

Az ilyen és ehhez hasonló sztereotípiákra cáfol rá egy háromszoros világbajnok és egy szintén hazánkban igencsak eredményes női testépítő, mégpedig egy újonnan indult podcast műsorban, a HéjjaKiki YouTube-csatorna első beszélgetésében. Pethe Sárit és Dömötör Brigit egyáltalán nem a kigyúrt, kopasz, nagydarab pasik vonzzák; sokkal fontosabb nekik bizonyos belső értékek, amikről szintén említést tesznek a műsorban.

Ebben a beszélgetésben nem csak arról esik szó, hogy mi a férfi ideáljuk, és mennyire tartják sértőnek azokat a sztereotípiákat, amikkel illetik őket, de azt is elárulják, hogyan vélekednek a szteroidhasználatról, és egyáltalán miről is szól valójában ez a sport.

Alább láthatjátok a HéjjaKiki első adását:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás