promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlaiék nagy bajban vannak, a bajnokság is elúszhat
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Liverpool FC szezonja mennyeien zseniálisan alakult eddig, de most gyülekeznek a viharfelhők.

A Liverpool FC idei szezonja több mint zseniális, Jürgen Klopp nagyon jól megerősítette a csapatot a nyáron a tavalyi kicsit rosszabb szereplés után, amelynek az lett az eredménye, hogy ebben az évben a Liverpool nem játszik a Bajnokok Ligájában, "csupán" az Európa Liga jutott nekik. De egyelőre úgy tűnik, hogy Liverpoolban inkább a jelenre koncentrálnak, hiszen a csapat rendkívül jól menetel előre, és a felénél vezetik a ligát. A nagy nyári erősítés után az egyik alapember pedig Szoboszlai Dominik, akire most nagyon kemény meccsek várnak a Premier League-ben.

Közben első hely ide vagy oda, Jürgen Klopp bejelentette a mai nap, hogy az idény végén távozik a klubtól. Úgy tűnik nagyon, hogy ez egy nagyon felelősségteljes döntés, amelyen nagyon sokat rágódhatott a német szakember. A döntését azzal is indokolja, hogy kifogyott az energiából, ami eddig hajtotta. A Liverpool FC turbulens időszakon ment át, az elmúlt években rengeteg trófea fémjelezte Klopp zseniét, többek között Bajnokok Ligája-serleg is. És a Liverpool FC évtizedek után újra bajnok lett, és lehet, hogy most érkezhet is a következő bajnoki cím.

Ám Jürgen Klopp bejelentése mellett is óriási csapás érte a csapatot, hiszen az Afrikai Nemzetek Kupáján megsérült a Liverpool FC legnagyobb gólvágója, Mohamed Szalah, akinek oroszlánrésze van abban, hogy a Liverpool vezeti a bajnokságot. Szalah ebben a szezonban már 14 találatnál jár a bajnokságban, és a góllövőlistát holtversenyben vezeti Haaland-dal. Szalah góljai és gólpasszai (ebből is ő a csúcstartó a Liverpoolnál a szezonban) eddig röpítették a Liverpoolt, ám most úgy tűnik, hogy a sérülése komolyabb a korábban közöltnél, és további egy hónapot is kihagyhat a bajnokságban emiatt.

Közben több lap is kiadott elemzést Szalah sérülése után, így többek között a Skysports is, amelyben számokkal mutatták be, hogy Szalah kreativitása a támadószekcióban bizony nagyon sok meccset döntött el ebben a szezonban is a Liverpool javára, a cikkben nagyon sok számmal is megmutatják (többek között a kialakított helyzetek számával), hogy Szalah támadójátéka pótolhatatlan volt eddig.

Ám az is igaz, hogy eddig nem is kellett őt nélkülöznie huzamosabb ideig a Liverpoolnak.

Szalah sérülése tehát súlyosan érintheti a Liverpoolt, miközben így az is megeshet, hogy Szoboszlainak sokkal nagyobb szerep juthat majd a Liverpool támadójátékában.

A Liverpool előtt ugyanis nagyon fontos meccsek következnek, többek között a jelenlegi második Arsenal ellen játszanak február 3-án, amely egy előrehozott döntőnek is tekinthető. Ha a Liverpool nyeri a mérkőzést, jócskán elhúznak az Ágyúsok előtt, és ki is ejthetik őket a bajnoki címért való küzdelemből. Március 9-én pedig a jelenlegi második Manchester City ellen lépnek pályára, tehát bő egy hónap leforgása alatt nagyon fontos dolgok történhetnek a bajnoki címért való küzdelemben.

Közben, ahogy a Mirror is beszámol róla kommunikációs küzdelemmé fajult Mohamed Szalah sérülésének bejelentése, hiszen Egyiptom ott van az egyenes kieséses szakaszban a kupán, és sokan várják Szalah visszatérését a pályára, ám sokan megkérdőjelezték azt, hogy vissza-e akar térni még a pályára ebben a sorozatban. Szalah közben visszatért Liverpoolba rehabilitációra, sokan pedig ebben a döntésben azt látták, hogy nem akar már visszatérni a pályára Egyiptom színeiben a kupán. Ám később a Liverpool FC és Egyiptom kommunikációs osztályai is úgy nyilatkoztak, hogy mindegyik fél érdeke az, hogy Szalah minél hamarabb pályára kerüljön, és ezt Szalah is megerősítette.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás