promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pofátlan lehúzás egy debreceni konditeremben, a vendégek nem tértek magukhoz mikor meglátták felháborító kiírást
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki sem érti, hogy gondolta ezt a tulaj, válogatott káromkodások és szellemeskedések lepték az üzenőfalat.

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, mikor egy terméknek vagy egy szolgáltatásnak van egy fix ára, amivel számolunk, aztán valahogy menet közben kiderül, hogy az alapárban egy csomó minden nincs benne. A fapados légitársaságok élen járnak ebben a kapitalista gyakorlatban, mikor a repjegy árán felül még külön díjat szoktak felszámolni a poggyászért vagy az ülésért, de említhetnénk bizonyos szállodákat (Wi-fi, parkolás, SPA részleg) bankokat (kártya díja, tranzakciós díjak, stb.), ahol tulajdonképpen legtöbbször akkor se tudjuk megspórolni a felárak árát, ha szándékunkban áll.

Ebbe a sorba illeszkedik pár fitnesz terem is, a Reddit felhasználóinak leírása alapján Debrecen egyik népszerű terme is ilyen.

A kondi honlapján is elérhető az információ (tehát egészen biztosan nem valamilyen kacsáról van szó), hogy a pingpong terem és a fallabdapálya díja legfeljebb 2 főre vonatkozik - minden további vendég esetén 1000 ft/fő pótdíjat kell fizetni a recepción.

A vendégek beszámolóiból azonban kiderül, hogy a fitnesz teremben korábban olyan dolgokért is különbözetet számoltak fel, mikor valaki a recepción akarta átvenni az online rendelt csomagját, vagy mikor egy vendégtől a korlátlan alkalmat biztosító AYCM XL+ csomagban is elkértek még 200 ft-ot. Ezzel a gyakorlattal azóta felhagytak.

A kommentelők érthetően kiakadtak, volt aki nem türtőztette magát:

"Trappolni szabad? azért számolnak fel több pénzt?"

"15 éve járok Debrecenben edzőterembe, több helyen megfordultam ezalatt, de egyedül velük sikerült összevesznem. Mit ad isten, a zsugoriságuk miatt…"

"Remélem abból a pénzből vesznek egy HDMI bemenetes monitort."

"Nem kell picsogni, egyedül kell játszani. Az is jó buli. Mint egyedül fogócskázni vagy egyedül Gazdálkodj Okosan-t játszani. Kedvencem az egyszemélyes foci, pl..."

Persze azért akad olyan hozzászóló is, aki érteni véli a szolgáltatás feláras mivoltát, vagy legalábbis valami mást sejt mögötte, mint egyszerű profitmaximalizációt.

"Ez ilyen oddlyspecifix dolognak erzodik ami mogott van valami sztori. Lehet valami k@rvanagy bulit csaptak ott ami 5k/oraert 20 embernek nagyon megeri"

"Szerintem annyira nem probléma, tenkintve, hogy többfelé oszlik, ellenben a pingpongtermet és a fallabdapálya-foglalást leírhatták volna helyesen."

"Hadd kérdezzem meg; hotel szoba árai hogy alakulnak 1 fő, 2 fő, + pótágy esetén? A buszjegyet akkor is ki kell fizetned ha már 30-an utaznak és 31-nek szállsz fel ugye?"

"Amit te említesz, ott minden esetben felmerül extra költség: busznál megnövekedett fogyasztás, amortizáció, szobánál extra takarítás, szintén amortizáció, mert a trükk az, hogy a plusz egy fő aktívan használja a szolgáltatást a többiekkel egyszerre. A fallabda-pályát egyszerre két ember használja, a harmadik általában ül az asztalnál és mobilozik."

Ti hogy látjátok, valóban olyan felháborító a debreceni terem lépése, vagy azért meg lehet érteni őket?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás