promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még sosem láttad ilyen helyzetben Szoboszlai Dominikot, ez most mindent megmagyaráz
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott sikere nem ám a véletlen műve, az öltözőkben is nagy harc folyik.

A napokban egy különleges videó került fel az internetre, amin a magyar válogatott csapatkapitányát láthatjuk az öltözőben, ahogy a többieket buzdítja. A felvétel megértéséhez azonban célszerű feleleveníteni a kezdeteket. Szalai Ádám szeptember 21-i bejelentése után Marco Rossi számára kulcsfontosságú feladat volt a válogatott kapitányi posztjának betöltése. A döntés titokzatosságba burkolózott, de végül Szoboszlai Dominik neve került elő, és a fiatal tehetség vállalta a csapatkapitányi szerepet.

Az MLSZ közleménye szerint a döntésről előzetesen a stábbal és a kulcsjátékosokkal egyeztettek. A közvélemény azonban megoszlott a választás körül, különösen a kő-papír-olló incidens után, amire egy 11-es lövésnél került sor. Marco Rossi nem értett egyet a tizenegyes rúgójának kiválasztásával, sőt még Szoboszlai édesapja sem értett egyet a döntéssel. 

Az elnökség és a szurkolók körében is sok volt a vita, de a fiatal csapatkapitány végül igazolta a bizalmat. Szoboszlai Dominik Liverpoolba történő átigazolásától kezdve, a tíz meccsen elért veretlenségig és az Eb-kijutásig, a válogatott és a szurkolók egyaránt támogatták őt. Amit a Szoboszlai és a válogatott meg is hálált, nézzétek csak meg ezt a mémet. Pont így mostuk le a pályát az ellenfelekkel, akik egyáltalán nem számítottak erre:

Ebben a sikerben Szoboszlainak is nagy sikere volt, ő maga szerény maradt, és mindig kiemelte a csapatmunka jelentőségét.

A társak is elismerték Szoboszlai vezéregyéniségét, megdicsérték erős karakterét és a csapatkapitányként betöltött szerepét. A rutinosabb játékosok is elfogadták a fiatal kapitány vezetői képességeit, és nincs marakodás a csapatban. Szoboszlai Dominik saját szavaival is kifejezte vezérkénti szerepét, hangsúlyozva a csapat elszántságát és győzni akarását. A fiatal játékos, aki még mindössze 23 éves, azt a kérdést, hogy hogyan vált a válogatott egyik vezéralakjává, az eddigi teljesítményével és hozzáállásával válaszolta meg.

Így történt tehát, hogy már ilyen fiatalon ilyen szenzációs motivációs beszédet tud tartani, mint ebben a videóban. Tisztára olyan, mintha Al Pacinot néznénk a Minden héten háborúban, amit a videó után ugyancsak megnézhettek.:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás