promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak egy ember van a pápán kívül, aki előtt Orbán Viktor hajlandó fejet hajtani, te is ismered?
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar miniszterelnököt általában csak politikáról szokták kérdezni, de a karácsony közeledtével más témák is szóba kerültek.

"Nem az a kérdés, hogy én mikor találkozom vele, hanem hogy ő mikor hajlandó majd velem találkozni."

- hangzott el Orbán Viktor válasza arra kérdésre, hogy mikor fog találkozni Szoboszlai Dominikkel. Pár napja az egész magyar sajtón végigsöpört a miniszterelnök interjúja a Mandiner munkatársaival, amiben annak is akadtak érdekes dolgok, akiket egyáltalán nem mozgat a politika, és azoknak is, akiket pedig nagyon is.

Nem ez az első alkalom, hogy a miniszterelnök humorizál a jelenleg talán világszerte legismertebb futballistán, aki a magyar válogatott meccsei mellett a Liverpoolban is remekül szerepel, és most már világszerte klasszis játékosként jegyzik, jelenleg is toronymagasan ő a legértékesebb magyar labdarúgó.

Korábban a nyári tusványosi beszédben került elő Szoboszlai neve, de erről valószínűleg mindenki hallott már. Orbán Viktor hozzáállása azóta sem változott, alázatosan meghajol a fiatal tehetség előtt, akinél népszerűbb magyar ma aligha él az országban, mivel Dominik nem csak a pályán nyújtott teljesítményével vívta ki mindenki tiszteletét, hanem a magatartásával és a példamutatásával is.

Orbán Viktor mostani megszólalása is végigsöpört a magyar nyilvánosságon, pedig a sporttal kapcsolatban a  miniszterelnök mondott még sokkal érdekesebb dolgokat is. Kiderült például, hogy valójában már találkozott Szoboszlai Dominikkel, de akkor még nem volt ekkora király.

@fidesz_hu Mikor találkozik Orbán Viktor Szoboszlai Dominikkal? #orbanviktor #szoboszlai ♬ original sound - Fidesz

Ha valaki veszi a fáradtságot, és végighallgatja a teljes interjút, vagy legalábbis azt, ami a sportról szól, akkor jönnek csak az igazi érdekességek.

"Egy-két percig eltűrtek engem ott, olyan nagy igény láthatóan nem nagyon volt, hogy a miniszterelnökkel kávézzanak"

- szólt szerénykedve, utalva ezzel arra, hogy vezetőknek annyira nem szerencsés a sikeres sportolókhoz dörgölőzniük, neki is van hasonló élménye fiatalkorából, úgyhogy nem is igazán járkál be az öltözőkbe.

Közvetlenül ez előtt az egyik riporter rákérdezett, hogy megérte-e a sok stadion építése, van-e összefüggés Szoboszlai és a válogatott sikerei és az elmúlt évek beruházásai között. A miniszterelnök itt elismerte, hogy magyarország nagyon sokat költ a sportra, de e mögött más megfontolás áll, az élsport valójában csak másodlagos az ő meglátása szerint.

A dolog mögött inkább valamiféle szülői meggyőződés van, mert a modern világ komoly veszélyeket rejt (kütyük, pornográfia, elmagányosodás, stb), de egy öltözői közeg biztonságot nyújthat.

Szoboszlai Dominik, mint magyar hős nagyon fontos, ez mindenkit lelkesít, és fontos hogy legyenek sportsikerek, de a gyerekek, az utánpótlás valójában fontosabbak.

A teljes interjút itt lehet megnézni, főleg politikáról van benne szó, de a sport mellett szóba kerül az is, hogy hogyan fér meg egy csárdában egy katolikus és egy református, és hogy bizony a miniszterelnöknek is okoz feszült pillanatokat a karácsonyi készülődés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás