promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy meglepetéssel kezdődhet a magyar-bolgár meccs, Rossi akár húzhat egy óriásit, és ezzel a kezdőcsapattal küldheti fel a válogatottat
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik készen áll, mindenki izgatottan várja, mit lép Rossi mester, ezzel végleg bebiztosíthatnánk a továbbjutást.

Sajnos sérülések sorozata tizedeli a magyar válogatottat, így teljesen biztosra vehetjük, hogy a ma esti bolgárok elleni összecsapásban olyan kezdőcsapat fog felállni, ami még korábban sosem. A mérkőzésre óriási huzavona után kerül sor, hiszen egy ideig arról is szó volt, hogy a selejtező mérkőzés elmarad.

Ez számunkra kedvező lett volna, mert ezzel el is dőlt volna az EB kijutás sorsa, de harcban kiérdemelni a továbbjutást mégiscsak nagyobb dicsőség, úgyhogy nincs is miért szomorkodni. Annak ellenére, hogy a meccs végül zárt kapus lesz, nem vette el a magyar szurkolók kedvét, akik már kiutaztak Szófiába, az NSO erről szóló riportját itt tudjátok megnézni:

Egy pont hiányzik még a kijutáshoz, így a magyar válogatott célja világos, mindenféleképpen be kell húzni azt a pontot, nem fordulhat elő az a forgatókönyv, hogy kikapunk a bolgárok ellen. Az NSO lapos elemzésbe kezdett, hogy mégis hogyan fogjuk tudni megoldani a távol maradók hiányát.

A csapatnak fix pontját képzi a Gulácsi Pétert helyettesítő Dibusz Dénes a kapuban, a védelemben Szalai Attila, Láng Ádám is számíthat Marco Rossi bizalmára, annak ellenére, hogy klubcsapataikban mostanában nem kaptak esélyt.

Botka Endre is hasonlóan járt a Ferencváros legutóbbi meccsén, aki sérüléssel és betegséggel is küszködött az utóbbi időben. Rossi a szerdai sajtótájékoztatón viszont már közölte, hogy számít a játékosra, nincs is nagyon más választása másokat játszatni a védelemben, mivel Willi Orbán és Fiola Attila még nem épült fel a sérüléséből. Kerkez Milos helye is biztosra vehető a bal oldalon, pedig a legutóbbi bajnokit ő is kihagyta a klubcsapatánál.

A középpályán számíthatunk a Nagy Ádám, Callum Styles, és Szoboszlai Dominik trióra. Styles megbízható játékosa a harmadosztályú Barnsleynek, ő tehát folyamatos játékban van, a jelenlegi keret válogatottsági rekordere pedig ugyan csak 18 percet játszott az előző három meccsen a klubcsapatában, Rossi benne is a végletekig megbízik. Szoboszlai helye nem is kérdés.

A támadósorban a sérült Varga Barnabás helyett várhatóan Ádám Martin kap lehetőséget.

Sallai Roland sérülése miatt Gazdag Dániel lehet a kezdőcsapatban, de előfordulhat, hogy a támadójátékot fellendítő Csoboth Kevin is esélyes lehet a kezdőcsapatba kerülésre. A fiatal tehetség az Újpest játékosa, és legutóbb csereként állt be, akkor érezhető volt a jelenléte, rengeteget hozzátett a mieink támadójátékához, ami a szakemberek figyelmét is felkeltette.

Nagyon rossz előjel egyébként, hogy csak 5 magyar kezdett a kezdőcsapatában a válogatottjaink közül.

Ugyanakkor a mieink nagyon bíznak a csapategységben. Marco Rossi főleg olyan játékosokra támaszkodik, akik korábban is játszottak már a kezdőcsapat részeként, ám a helyzetet figyelembe véve előfordulhat, hogy most eltér majd ezektől az elvektől. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatót itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás