promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási örömhírt a kaptak Liverpool drukkerei, Szoboszlai Dominikék szívéről hatalmas kő esett le végre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pont került a hetek óta tartó dráma végére.

Nagy kő eshetett le a Liverpool játékosainak szívéről. Szoboszlai Dominikék csapatában nem volt feszültségmentes az élet az elmúlt két hétben, miután megtudták, hogy egyik kulcsjátékosuk édesapját emberrablók rabolták el.

Luis Diaz kolumbiai labdarúgó, 2022 óta erősíti a Mersey-parti vörösöket. Nem túl régen drámai események történetek a fiatal focista életében: édesapját, Luis Manuel Diazt emberrablók rabolták el.

Szerencsére tegnap a fiatal játékos óriási örömhírt kapott, miszerint édesapját elengedték elrablói. A felelősséget a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg gerillái vállalták magukra, ám pár pár napja kiadtak egy közleményt miszerint szabadon fogják engedni a férfit. Luis Diaz óriási népszerűségnek örvend hazájában - a szervezet szavai alapján nem tudtak róla, hogy az egyébként általuk is nagyra becsült játékos édesapját rabolták el. Luis Diaznak egyébként az édesanyját is elrabolták, de őt már két héttel korábban szabadon engedték.

Kolumbia sajnos a mai napig nem mondható túl biztonságos országnak: Dél-Amerika és a világ egyik legnagyobb kokaintermelő országaként nem számítanak ritkának az erőszakos bűncselekmények. A Netflix óriási sikerű sorozata, a Narcos kiválóan mutatta be a Kolumbiában Pablo Escobar nevével fémjelzett korszakot, amikor az emberrablás és a gyilkosság mindennaposnak számított. 

Bár a drogbáró halála óta valamelyest javult a helyzet, azért az európai biztonsági sztenderdektől még sajnos messze van az ország. Pablo Escobar halála után a kartellek nem szűntek meg, sőt, véres utódlási harcok kezdődtek az országban. A focista édesapjának elrablása ügyében nem merült fel kábítószerrel összefüggő magyarázat, valószínűleg a férfi egyszerűen rosszkor volt rossz helyen. 

A szerencsés végkifejlet remélhetőleg hozzájárul majd ahhoz, hogy a Liverpool csapata, így Szoboszlai Dominik is jobban teljesíthessen az előttük álló mérkőzéseken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás